A Fehér Házi Tudósítók Társaságának éves vacsoráján Obama és neje mellett idén is több százan jelentek meg. Ebben a cikkben közülük csak a celebek ruháit szemlézzük, akik közül Mariska Hargitay szinte ugyanúgy öltözött fel, mint a háziasszony, Donatella Versace azonban szerencsére ezúttal visszavett egy kicsit.

Michelle Obama

Kezdjük az est háziasszonyával, a híresen jól öltözködő Michelle Obamával. Ő piros, ejtett vállú jersey Prabal Gurung ruhát vett az alkalomra. Gurungot már az új Valentino-ként emlegetik, már ami az ikonikus vörös ruhákat illeti. Egyre több sztárt öltöztetnek Gurungba, például Zoe Saldanát filmje berlini promóciójához és Oprah Winfrey-t az O magazin címlapfotózásához. Obamáné vörös ruhájáról a külföldi lapok elismerően írnak, meg kell hagyni, a first lady-nek tényleg nagyon jól áll a piros.

Kristin Davis

A Szex és New York Charlotte-ja Balmain ruhába bújt a jeles alkalomra. A hosszú, A-vonalú, fehér, selyem estélyi nyújtja a 45 évesen címlaplányként is helytálló színésznő alakját, bár a gyöngyökkel kivarrt felsőrész kicsit öregíti Davist, aki aranyszínű retikült választott a hosszú ruhához. A sorozatban is szende karaktert játszó Davis a vacsorára sem öltözött kihívóan, de ez a legtöbb vendégről elmondható. A kistáska és az ékszerezés nagy összhangban van a ruhával, de sajnos az nem látszik a képen, hogy a cipő mennyire passzol az összeállításhoz.

Donatella Versace

Donatella Versace mi másban érkezhetett volna, mint saját márkájában, mégpedig az Atelier Versace 2010. tavaszi kollekciójának kicsit átalakított mélylila darabjában. A félvállas estélyi szépen feszül a Versace ház topless napozást kedvelő, 55 éves tulajdonosának szikárra aszalt testén. A változtatások következtében a ruha díszítése visszafogottabbá vált, ami lehet, hogy nem volt rossz döntés, tekintve, hogy egy komoly jótékonysági rendezvényre, nem pedig tengerparti bulira volt hivatalos a tervező. Donatella Versace öltözködése általában nem hagy kívánnivalót maga után, de szétplasztikázott arca sajnos nem nagyon megy semmihez.

Cynthia Nixon

Nem csak Kristin Davis tette tiszteletét a rendezvényen a Szex és New York stábjából. Az állítólag hangosan étkező Cynthia Nixon sem hazudtolta meg filmbeli karakterét és visszafogott, mondhatni, minimalista Calvin Klein ruhában érkezett. A 2010. resort kollekció egyik szürke darabját választotta, melynek fazonja nagyon hasonlít a first lady ruhájához, csak az anyaga más. Hozzá kell tenni, hogy az ejtett váll nem tesz valami jót Nixon melleinek és vállának, a szürkés-barnás csillogó anyag pedig kiemeli alakjának hibáit. Bár lehet, hogy az is elég lett volna, ha a fotózás idejére kihúzza magát.

Jessica Simpson

Jessica Simpson érkezése meglepetés volt. Bátran öltözködött (talán túl bátran is), Carolina Herrera 2010-es őszi kollekciójából választott magának citromsárga ruhát. A rikító szín az idei nyár slágere lesz, de erősíti az amúgy sem nádszálkarcsú színésznő alakját. A fazonra viszont nem lehet panasz, ráadásul a trendnek is megfelel: egyre több estélyin látunk fodrokat. A fogmosással hadilábon álló sztár bézs színű YSL extra-magassarkút passzintott a sárga gönc mellé. Lehet, hogy a valóságban ez egy igazi álomcipő, de a fotón bizony bumfordinak tűnik. Legalább a táska színe megy hozzá.

Mariska Hargitay

Mariska Hargitay a „Law & Order: Special Victims Unit” című sorozat Golden Globe- és Emmy-díjas, magyar származású színésznője sem hiányozhat a listáról, mindent megtett a jó megjelenésért: ő is a piros színre voksolt, és a félvállas szabásra. A vállán átvetett, húzott szatén ruha az előnyös testrészekre tereli a hangsúlyt, ráadásul minden tekintetben beillik az esten megjelentek által diktált trendbe, különösen a háziasszony, Michelle Obama ruhájára emlékeztet. Bár Gail King-et, az O magazin szerkesztőjét nem említjük külön, ő is nagyon hasonló ruhában érkezett.

 

Gabourney Sidible

Gabourney Sidibe, a Precious 26 éves sztárja hosszú királykék ruhában jelent meg. Hasonló estélyiben láthattuk az idei Oscar gálán is: az itthon kevéssé ismert, túlsúlyos színésznő esélyes volt a női főszereplőnek járó díjra, mind az Oscar, mind a Golden Globe gálán. A mindig mosolygós Sidibe mély dekoltázst villantott, de minden mást jótékonyan takart a hosszú, egyenes szabású selyemruha. A kék szín is jól áll neki, ennél talán nem is választhatott volna jobbat.

Kié a legjobb ruha?

A Fehér Házi Tudósítók Társaságának éves vacsorája egyébként a hétvége legfontosabb rendezvénye volt az Egyesült Államokban. Obama és neje mellett idén is több száz politikus, sajtómunkás és híresség jelent meg a 96 éves múltra visszatekintő jótékonysági rendezvényen. Az idei volt az első környezetbarát vacsora, ahol organikus ételeket szolgáltak fel, és arra biztatták a vendégeket, hogy óvják-védjék környezetüket. Ön melyik ruhát választotta volna az elegáns vacsorához?