Idén már számos felkérése volt a világ egyik legismertebb modelljének, és sok meztelen vagy csöcsvillantós képe került be a köztudatba. Úgy tűnik, az alkoholos-drogos botrányokkal teli évek nem tudták tönkretenni Moss karrierjét, aki továbbra is előkelő helyet foglal el a leggazdagabb modellek listáján.

Moss nem tűnik szívbajosnak, ami a vetkőzést illeti, bár ezt más neves modellről is elmondhatjuk: gondoljunk csak Mihalik Enikőre, akinek a mellei gyakran kapnak központi szerepet a divatfotókon. Mossnak pár hete egy egész sorozat pucér képe került árverésre, igaz, azok a fotók nem idén, hanem 1993-ban készültek Marrakeshben az akkor 19 éves lányról. A képek nem arattak sikert, az aukciós ház legnagyobb meglepetésére senki nem ajánlott rendes árat értük, nem hogy lázas licitálás kezdődött volna, így a fekete-fehér művészi aktok eredeti tulajdonosuknál maradtak.

Régi meztelen képekkel nem először rukkol elő Moss: tavaly ősszel egy beteg fotós barátján segített 2001-es pucér képének felajánlásával: 500 példányban sokszorosították a remekművet. 100 font, körülbelül 31.000 forint volt a nyomatok kikiáltási ára a jótékonysági árverésen. A megsegített fotós, Corinne Day a Vogue.co.uk szerint továbbra is küzd az agytumorral, de az aukció eredményéről nem találtunk semmi biztosat.

Moss nemcsak jótékonykodásra használja mellét, a Love magazinban februárban egyenpózban mutatta meg csúnyáját, aztán szinte azonnal nyomott még egy pucér sorozatot a Vogue Hommes International tavaszi/nyári számában. A lába közt látható pamacsból többen arra következtettek, hogy az idei nyár nagy trendje a bozontos punci lesz, de egyelőre még nem villantott egy híresség sem szőrös muffot. A Vogue anyagát Mario Sorrenti készítette, aki pont 17 éve Moss első nagy sikerű anyagát, a mára legendássá vált Calvin Klein reklámot is fotózta.

A legújabb sorozat visszafogott divatanyagnak számít az imént felsoroltakhoz képest: nincs benne altesti meztelenség, be kell érnünk Moss melleivel. A képek a francia Next Liberation című lapnak készültek: a hat oldalas anyagban a hatalmas bundákat az alulöltözött modell ikonikus darabokkal viseli: például előkerülnek Alexander McQueen „Armadillo” cipői (melyek körülbelül az összes nívósabb idei divatanyagban szerepelnek, szerintünk már nem kell sok idő, és a boltokban is kaphatóak lesznek hasonló példányok). A fehér háttérre fák vetnek árnyékot, az egész sorozat hangulata vadregényes. A címe „Animale”, ami körülbelül annyit tesz: Nőstény Állat. A fotókat Sam Taylor-Wood készítette. Önöknek hogy tetszik a legújabb Moss vetkőzés?