Összeállításunkba nem sportteljesítményük alapján válogattuk be a focistákat: a 2010-es vb legkínosabb hajviseletű futballistáját kerestük, egyelőre többen is esélyesnek látszanak a megtisztelő címre (aki mégis az összefoglalókra vagy az élő közvetítésekre kíváncsi, az itt megtalál mindent). Idén a versenyzők nagy részének égnek álló, zselés, szőkített haja van, vagy olyan sörénye, amit a csajok is megirigyelhetnek. Pontozásra fel: döntse el, kié a legcikibb vébés haj. Adjon egyest annak, akin semmi kivetnivalót nem talál, kapjon ötöst az a focista, akit bizony hangosan kiröhögne, ha szembejönne önnel az utcán.

 
Focistahajak

Carles Puyol – Spanyolország

Carles Puyol Saforcada

A katalán védő híresen agresszív játékos, de abszolút sportszerű, évek óta kihagyhatatlan a kezdő csapatból és elvétve kap piros- vagy sárgalapot. Puyol haját Conan, a barbár is megirigyelheti: évek óta növeszti hosszú, göndör sörényét, melyhez mindig gondosan egyenesre nyíratja bongyor frufruját. A Barcelona oszlopos tagja idén harmadszor vesz részt a vb-n, és bár első pillantásra – másodikra is – megtévesztően hasonlít a magyar énekesre, Balázs Palira, külsejükön kívül más hasonlóság nincs a két férfi közt.

Diego Forlán – Uruguay

Diego Martín Forlán

Forlán jelenleg az Atletico Madridot erősíti, a világbajnokságon Uruguay színeiben versenyez. Spanyol focikarrierje során kétszer is megnyerte a Pichichi trófeát és az Európai Aranycipőt. Ebbe az összeállításba nem tökéletes felsőteste, hanem az oroszlánkirályt megszégyenítő szőke sörénye miatt került be a 30 éves csatár: igen, tudjuk, semmi különös, egy egyszerű focistahaj, sok ilyet látunk a vb-n. Ha azonban már elege van a lobogó hajú sportolókból, értékelje Forlán haját 5-ösre.

Djibril Aruun Cissé – Franciaország

Djibril Cissé

A francai labdarúgó a VB-n kívül a görögöknél játszik, eddig az idényben 23 gólt lőtt a Palatinaikosznak. A francia szövetségi kapitány azonban nem góljai, sokkal inkább kitartása és elszántsága miatt válogatta be a VB keretbe a 28 éves játékost. Cissé teljesítményénél csak haja híresebb, (pedig egészhátas angyalszárny-tetoválása sem semmi) mivel mérkőzésről mérkőzésre más frizurával jelenik meg, de legyen az bármilyen, biztos, hogy mindig feltűnő sérót választ. A 2010-es VB-re borotvált fejjel, egy rövid szőkített punktarajjal érkezett, amivel némiképp úgy néz ki, mint akire rádöglött egy borz.

Fawsi Chaouchi – Algéria

Favzi Sausi

Az afrikai csapat kapusa nem remekelt idén a vb-n, teljesen feleslegesen kapta be Robert Koren gólját az amúgy nagyon unalmas Algéria-Szlovénia meccsen. Elkésett vetődésénél talán csak a szőkített fejtető kínosabb. Egyszerűen nem tudtuk megfejteni, miért csináltat magának valaki pont ilyen hajat, de az algériai csapatban nem a kapus volt az egyetlen, aki a feje tetején ülő pamacsot zselézte keményre: például Abdelkader Ghezzal is hasonló séróval pompázott kiállítása előtt, igaz, ő legalább nem szőkítette ki, mint Chaouchi.

Gervais Yao Kouassi – (Gervinho) – Elefántcsontpart

Gervais Yao Kouassi

A Lille elefántcsontparti játékosa az idei vb-n már háromszor is pályára lépett, és bár gólt nem lőtt, hajpánttal lefogott fonataival bevéste magát emlékezetünkbe. A 23 éves Gervinho kitartóan növesztgeti afrofrizuráját, amit nem fest: csak az a bizarr fejpánt ne lenne a homlokán, ami biztos praktikus, de borzasztó furcsa ábrázatot varázsol a francia élvonal egyik legjobb játékosának.

Keisuke Honda – Japán

Honda Kejszuke

A CSZKA Moszkva játékosa a vb-n japán színekben rugdossa góljait: az elég unalmasra sikeredett Kamerun elleni meccsen ő lőtte az egyetlen gólt, a Dánia elleni mérkőzés 30. percében szintén ő csavarta be a kapuba a furcsa mozgású labdát. A támadó középpályás is a zselézett hajú focisták táborát gazdagítja: az égnek álló tüskék ráadásul sárga – jobban mondva szőke – színben pompáznak. A japán csapatban igazi stílusikonnak számít Honda, aki a pályán kívül szőkített haját pilóta szemüveggel és designer farmerral szokta kiegészíteni.

Rigobert Song – Kamerun

000T TRDV768773

Régi motorosnak számít a vb történetében Song, az egyetlen afrikai játékos, aki négy világbajnokságon is pályára lépett. Idén a hollandok elleni meccs 73. percétől jutott szerephez, 2002-ben Japánban, 1998-ban Franciaországban, 1994-ben az Egyesült Államokban szerepelt. Kevésbé dicső rekordja, hogy Zinadine Zidane mellett ő a másik olyan focista, akit két különböző vb-n is kiállítottak. Azonban a 38 éves kameruni középső védő most nem sportteljesítményével vonta magára figyelmünket, hanem szőkített rasztájával, ami mindenképp feltűnő; no de mennyire ízléses?