A nők általában akkor követik el a legnevetségesebb divatbakikat, amikor nagy figyelmet fordítanak ruházatukra: randira mennek, állásinterjúra vagy épp házassági évfordulójukat ünneplik. Ilyenkor hajlamosak a divatlapokra hagyatkozni – a neves stylistok nem tévedhetnek felkiáltással –, pedig gyakran nem egyezik a divatszakemberek és az átlagférfiak ízlése. Sőt! Szavazzon: az alábbi, nők által trendinek gondolt ruhadarabok vagy kiegészítők közül melyek azok, amiket jobb lenne elfelejteni: a háremnadrágnál nincs kiábrándítóbb vagy a válltömés kínosabb? Annak adja a legmagasabb pontszámot, ami a legkevésbé tetszik Önnek!

Boyfriend jeans

 

denim-20for2010-1209-de5

A fiús szabású farmernadrág nem új keletű őrület – bár idén tűnt fel Ralph Lauren kifutóján –, Katie Holmes már tavaly is ilyenben rohangált, a külföldi street fashion oldalak pedig tele vannak olyan lányokkal, akik büszkén hordják pasijuk nadrágját magassarkú körömcipővel. Egyre több csaj viseli itthon is ilyet, bár ők magassarkú helyett egyelőre balerinával vagy tornacipővel passzítják és ritkán indulnak elnyűtt, bő farmerban randira. A divatlapok többsége azzal a szöveggel próbálja ránk tukmálni ezt a fazont, hogy nincs is romantikusabb, mint párunkkal összeöltözni vagy az ő ruhái hordani. Ezt a pasik valószínűleg nem így gondolják: egy kitérdelt, esetleg foltos férfifarmer gazdáját nem szokták szexuálisan megkívánni.

Empire szabású ruhácska vagy top

 

15-fandf-IMG 1895

Az utóbbi évek egyik kedvenc fazonja a mell alatt bővülő ruha és felső. Mármint a nők részéről: az ilyen bő felsőrészek jótékonyan elrejtik a hastáji zsírpárnákat és könnyed, kislányos bájt kölcsönöznek viselőjének: az ember lánya önfeledten, önbizalommal telve megy bulizni, tudván, ha fel is puffad az est folyamán, senki nem fogja kiszúrni. Ez eddig rendben is van, hisz a legfontosabb, hogy az ember jól érezze magát, a pasikat ellenben zavarba hozza, hogy nem tudják megállapítani, melyik nő terhes a buliban, melyiknek vastag a dereka, ki anorexiás vagy kivel lenne jó beszédbe elegyedni.

Fejpánt

222869 027

A menő nyugati klubokban évek óta díszes fejpánttal szórakoznak a legmenőbb csajok, modellek és színésznők, azonban a hazai híresemberek közül még csak Zimány Lindán láttunk ilyen kiegészítőt. Magas homlokú lányokon optikailag segít, de ez sem elég ahhoz, hogy a kényes férfiak tetszését elnyerje: a pasik általában utálnak minden olyan hajbavalót, ami meggátolja, hogy végigfuttassák ujjaikat a nő szexis, dús loknijai közt (már ha van a nőnek ilyen). A fejpántról sportimádó pasiknak azonnal Björn Borg ugrik be, akit pedig megáldott egy lánytestvérrel az ég, Pocahontasra gondol. És azt se feledjük, hogy ha az est végén levesszük csillogó glóriánkat, még jó ideig ott marad a nyoma homlokunkon.

Gladiátorszandál / csizma-szandál

 

goff k minogue 200410 4

Másmilyen nyári, női lábbelit nem is kapni: gladiátorszandállal és magas szárú, nyitott orrú lábbelikkel van tele minden üzlet. Kylie Minogue ezen a képen egyszerre több divatbaki áldozata: az élénksárga háremnadrág a barna, magas szárú szandival nem szexi, inkább lohasztó. A gladiátorszandállal több baj van: a sok pánt optikailag rövidíti a lábat – erre keveseknek van szüksége – és sok helyen töri fel. A sebes, rövid lábszár pedig nem divatos.

A magas szárú szandálokat egyszerűen nem érti az ember fia, aki javarészt praktikusan gondolkodik: ha fázik a nő lába, akkor miért lógnak ki a lábujjai? Illetve a nyári melegben mindek hosszú szárú lábbeli? Biztos van olyan pasi is, aki kis gondolkozás után arra jut: nem volt pénze szegény csajnak egy normális papucsra, úgyhogy kivágta téli csizmájának orrát, hátha úgy elviselhetőbb lesz a meleg.

Háremnadrág

 

stefanipt2053110 26

A háremnadrág három éve tért vissza a köztudatba Yves Saint Laurent kifutóján. Ez a trend hamar eljutott hozzánk is, és a legtöbb nő vett legalább egy mély ülepű nadrágot. Sokan valamilyen tarka, pamutból készült darabot hordanak a hétköznapokban – Gwen Stefani egy piros gatyában sétáltatja gyermekét Malibun – és sokan vesznek selyemből készült bőgatyát, amivel elegánsabb eseményeken sújtják a férfiakat: a pasik szerint ugyanis – valljuk be, jogosan – a háremnadrág pont olyan, mintha egy telecsinált pelenka lenne a nő fenekén. Ha ez nem jut azonnal az erősebb nem képviselőinek eszébe, akkor nevetés helyett bosszankodni kezdenek: a háremnadrágban nem látszik a nők feneke és lába, a buggyos anyag pedig a legrosszabb irányba tereli a pasik fantáziáját: aki bőgatyát hord, annak csak nagy lehet a segge…

Kantáros gatya

 

abaca 198935 020

Időnként feltűnnek kantárok, nadrágtartók a legdivatosabb csajokon is: a képen a nagyon laza Agyness Deyn siet egy baráti ebédre New York-ban. Több neves divatház előrukkolt idén a kertésznadrággal, de ne dőljünk be nekik: semmi szexis nincs abban, ahogy egy ilyen nadrág megfeszül a fenekünkön vagy pántjai vállunkat ölelik. Melleink teljesen eltűnnek benne, és pont úgy fogunk kinézni, mint aki oviba indult, csak megöregedett útközben. A pasiknak ezen kívül még a harcos leszbikusok képe is feldereng: nem, ilyen ruciban nem fogunk tetszeni a nagy Ő-nek.

Leggings

 

xposure 06042010 0401

A leggings körül rég folyik a vita: a nők többségének nem áll jól, mégis hordja. Nagyon oda kell figyelni, milyen színű és anyagú cicanadrágot milyen popsira húzunk és ajánlott a leggings mellett hosszított fazonú pólóval vagy tunikával is eltakarni említett testrészt: a közszemlére tett fenék nem menő. A pasik többségét az zavarja a cicanacis nőkben, hogy nem szép a lábuk: lehet, hogy pont említett viselet torzítja el az alakot, de ez őket nem érdekli. A nők viszont rendületlenül hordják, mondván: végre kényelmes, gumírozott derekú ruhában járhatnak munkába és szórakozni, nem kell mindig szoros farmernadrágban vagy kosztümben feszengeniük. A pamutleggingsnél a bőrhatású egy fokkal kényesebb, abban tényleg minden testi hiba ordít, mégis egész télen abban indult pasizni boldog-boldogtalan. A képen a Hősök egyik színésznője, Hayden Panettiere indult neki Los Angelesnek latex-leggingsben: az ő lába is vastagabbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Overál

 

xposure 05032010 0420

Az idei nyári divattrendek között is feltűnt, pedig már tavaly temettük volna: az overál. Formátlan alakot kölcsönöz viselőjének – tisztelet a kivételnek – főleg az idei bővebb, háremnadrágos változata. A rövidnadrágos overál totálisan Lolitás –azaz 18 éves kor felett röhejes – mégis mindenhol kapni. Amellett, hogy a toaletten kisebb küzdelem levetkőzni majd felöltözni minden pisilésnél, még hülyén is nézünk ki: jobb esetben a 70-es éveket juttatja pasink eszébe az egyberuha, rosszabb esetben saját gyermekkori rugdalózójukat. Ennek ellenére a sztárok előszeretettel hordják, Kerry Katona például ebben a fekete ruciban indult ebédelni.

Válltömés/hosszú fazonú zakó

 

abaca 230647 011

Ez viszonylag friss trend, tavaly ősszel kerültek az üzletekbe a hosszított fazonú, válltöméses zakók: állítólag a szélesebb csípőjű nőknek előnyös a válltömés, mert egyensúlyba hozza a test arányait, a homokóra alkatúaknak és a széles vállúaknak pedig előnytelen. Van egy rossz hírünk: a válltömés a legtöbb nő alakján – bármilyen is legyen – ront: aki alacsony, abból széles törpecirkáló lesz, aki magas, abból meg drabális brünhilde. A pasik szimplán azt gondolják, a turkálóban elvétettük a méretet, vagy exünk egyik ránk hagyott ruhadarabjában feszítünk. Mindennek ellenére a sztárok előszeretettel viselik válltöméses zakóikat: a képen Kate Hudson tűnik el túl bő zakójában egy New York-i jótékonysági esten.