Gary Horndeski matematikai módszerekkel elemezte a női mellet tíz éven keresztül, hogy megalkothassa az ideálisat. A mérnökből lett plasztikai sebész végül kidolgozott pár módszert, amivel a mellükkel elégedetlen nőkön tud segíteni. Horndeski mesterséges implantátumok helyett páciensei saját szövetével dolgozik, ráadásul - saját szavaival élve - egy belső push-up melltartót hoz létre, ami az egészet megtartja.

Öt évvel ezelőtt az Illinois Egyetem kutatói már megoldást találtak arra, hogyan is lehetne kiváltani a mesterséges mellimplantátumokat természetes anyagból készült társaikkal. A Fox News most egy másik újításról számolt be, és ennek a mellszépítő és -fiatalító módszernek az egyik különlegessége, hogy egy mérnökből lett plasztikai sebész, Gary Horndeski dolgozta ki. „A plasztikai sebészek között valószínűleg kevesen vannak olyanok, akik érdeklődnek a műszaki tudományok iránt” – nyilatkozta Horndeski. „Szeretném megalkotni a tökéletes mellet. De milyen is pontosan a tökéletes mell?” – tette fel a kérdést a doktor, aki aztán tíz éven keresztül analizálta a matematika segítségével a női mell felépítését és formáját.

A világon nők ezrei szenvednek a túl nagy mell okozta problémáktól, de  egy mellkisebbítő műtét önmagában nem jelent számukra tökéletes megoldást: ilyenkor ugyanis sokszor még mindig implantátum kell ahhoz, hogy a kisebbre szabott mellek teltek is legyenek. Horndeski eljárásának lényege, hogy a kisebbre szabott mellek nem csak magasabban, peckesebben állnak, de mindezt saját szövettel, implantátum beültetése nélkül képes megalkotni.

Gary Horndeski ugyan villamosmérnöknek indult, matematika szakra is járt, és érdeklődött a fizika iránt is, de most a melleikkel elégedetlen nőkön próbál segíteni a saját maga által kidolgozott módszerekkel. „A páciens mellszövetéből formálok egy kúpot, amit ott helyezhetek el a mellkason, ahol csak akarom. Ráadásul van egy módszerem, amely segítségével tulajdonképpen egy belső push-up melltartót hozok létre” – nyilatkozta a mérnökből lett plasztikai sebész. Hozzátette, tulajdonképpen azokat a részeket – például a lógó bőrt – használja fel a beavatkozás során, ami zavarja pácienseit. A módszer azért is ígéretes, mert Horndeski mellkisebbítő-feszesítő-emelő műtéte esetében - a korábbi technikákkal ellentétben - a mell alatt történik a bemetszés, így nem marad vissza a mellbimbóig érő hosszú, függőleges heg – írja a Fox News. A beavatkozás egyébként általában négy órán át tart, és úgy tűnik, hogy az eddigi páciensek nagyon elégedettek.

Jana Reed, a gyermekét öt éve még egyedül nevelő asszony számára komoly kínnal járt tekintélyes mérete. Nem tudott aludni, a feje, a nyaka, a háta folyamatosan fájt. „Körülbelül 85G volt a mellméretem. Nagyon sok idő kellett ahhoz, hogy rászánjam magam a beavatkozásra, mert a hagyományos módszerrel elért eredményekkel nem voltam elégedett. A látvány nem volt szép, sok heggel jártak, és a mellek sem úgy álltak, ahogy kellett volna” – nyilatkozta Reed, aki már több éve dolgozik Horndeski irodájában, így tisztában volt azzal, hogy mennyiben számít újdonságnak munkáltatója módszere. Ezért is döntött úgy végül, hogy mégis megműtteti kebleit. Reed állítása szerint sokat köszönhet a beavatkozásnak, hiszen sokkal nagyobb lett az önbizalma, már nem annyira visszahúzódó, és végül - de nem utolsó sorban - azóta találkozott álmai férfijával, akihez hozzá is ment.

Egy másik páciense, Jordan West örül, hogy most már bármilyen fehérneműüzletbe betérhet, ha melltartót akar venni, mert végre kap a méretében. „A műtét előtt J volt a kosárméretem (amerikai számozás szerint – a szerz.). Mivel túl nagy volt a mellem, az én esetemben már egy egyszerű póló vagy egy V-nyakú felsőrész is kihívó öltözéknek tűnt” – nyilatkozta a húszéves diák, akinek most 80D a mérete. Utoljára hatodik osztályban tudott ilyen méretű melltartót vásárolni magának.  A 64 éves Cheryl Waller pedig úgy érzi, hogy ezzel a beavatkozással is sikerült valamelyest felvennie a harcot az öregedéssel szemben. „Régóta gondolkoztam azon, hogy kés alá fekszem, de mindig úgy döntöttem, hogy várok még egy kicsit. Most már örülök, hogy így tettem” – nyilatkozta a műtét után.