Rengeteg színesbe öltözött néző között, filmes antiutópiákat idéző körítésben mutatták be a Mono Fashion dizájnerei, hogy milyen lesz idén az ősz meg a tél. Szürke, fekete, barna, borzasztóan szomorú és ijesztő lesz. Meg egy icipicit militarys és rózsaszín is.

A szürke 16 árnyalata

Egy testszínű, rózsaszín ruhányi kis folt adott reményt arra a Mono Fashion őszi-téli bemutatóján, hogy ezt telet talán túlélhetjük, nem halunk bele a depresszióba meg a rettegésbe. A Nyugatinál rengeteg színesbe öltözött néző előtt tartott bemutatónak ugyanis egyértelműen világvége-hangulata volt, hiába próbálta Dr Beat zenével oldani a nyomasztást, a modellek szigorú tekintete és ellentmondást nem tűrő sminkje az életigenlés minden csíráját eltiporta.

És akkor még nem is volt szó a ruhákról, amelyek a szürkeárnyalatosra állított Paint 16 árnyalatának nagyjából a felében játszottak. Szürke kabát, szürke leggings, szürke táska, fekete kabát, fekete leggings, fekete táska, nagy ritkán egy-egy sápadtbarna darab.

A téli divat egyre fokozódik

A hangulat egyre nyomasztóbbá vált, ahogy jöttek az újabb és újabb modellek, hiába voltak finom részletek sok ruhán, érdekes, könnyű anyagok, selyemfelsők meg spandex harisnyák, illetve nagyon enyhe militarymintázat néhány összeállításban.

A férfiruhák elég semmitmondóak voltak, néhány szabása meg legalább annyi kérdést hagyott maga után, mint az, hogy miért kellett ennyire nyomasztó bemutatót tartani az amúgy is lélekölően szürke pénteken. Volt olyan nadrág, ami körülbelül a modell bokája fölött öt centivel ért véget, de olyan pulóvert is láttunk, amiben mintha mellei nőttek volna a szögletes arcú férfimodellnek.

A fémes, haszonelvű antiutópiák mellett néhány ruhadarab az ipari forradalom gőzgépes, léghajós, steampunkos világára emlékeztetett főleg a nagy, lepelszerű kardigánok, áttetsző ujjú felsők, és barna, egyszerűen szabott bőrre hajazó darabok.

Azért reméljük, hogy a jövő nem lesz ennyire nyomasztó, és a téli latyakos szürkeségben azért majd látunk néhány nem annyira divatos, viszont színes ruhát is az utcákon.