Ötödik alkalommal rendezték meg a leggazdagabb oroszoknak szánt kiállítást, gyémánttal díszített lábosokkal, Ferrarikkal, cobolyszőr-kabáttal. De volt még magától működő üvegzongora, sőt Swarovski-kristályokkal díszített szemgolyó is.

Körülbelül negyvenmillió forintba, 150000 euróba került a hétvégi, milliomosok vásárán az a gyémántokkal és színarannyal díszített lábos, amiben főzni ugyan nem lehet, de a készítői szerint elengedhetetlen egy nagyszerű étel nagyszerű tálalásához.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg Moszkvában a milliomosok vásárát, ahol a legfontosabb egy termék minél magasabb ára volt, így a lábos mellett lehetett kapni néhány valóban értelmetlenül drága tárgyat.

A lábos nagyjából annyiba kerül, mint egy Porsche Cayenne városi terepjáró, de a lábos készítői szerint a terepjáró az autószalonból kigurulva egy kupac fémmé változik, míg a gyémántokkal kirakott lábos mindig a lakás dísze maradhat – írja a Born Rich.

Persze voltak még érdekes dolgok a Fissler 18 karátos arannyal és 270 gyémánttal díszített lábosa mellett. Például egy száztízezer eurós, körülbelül harmincmillió forintos önműködő üvegzongora.

"Gazdag emberek veszik őket az otthonaikba. Tavaly kicsit esett a kereslet, de az idei évre minden visszaállt a rendes kerékvágásba" – mondta az AFP-nek a Schimmel zongorákat forgalmazó moszkvai bolt menedzsere. Itt talál egy képet az üvegzongoráról.

Az autós részleg egyik eladója szerint viszont nem érződik a gazdasági válság az eladásaikon, nem is kell magukat nagyon hirdetniük, jönnek a vevők maguktól. "A termékeinket nem szükséges reklámozni. Erős a kereslet. Az autóinkkal meg egész Moszkvában találkozhat" – mondta a Telegraphnak a cég egyik eladója.

A vásár legdrágább darabjai azok a mozaikok voltak, amelyeket egy ausztrál művész, Sharon Jones készített, és a különlegességük az, hogy Swarovski-kristályokból rakta ki őket. Egy szemgolyót ábrázoló darabot hárommillió dollárért (kb. 585 millió forint) árultak, egy pillangós 1,25 millióba került.

A kiállításon ruhákat is lehetett venni, természetesen jó drágákat, jellemzően szőrmekabátokat. Az egyik legdrágább darab a 22 millió forintért kínált cobolykabát volt, de az eladók szerint jól mentek a nyércből készült darabok is. "Moszkvában minden nőnek van egy szőrmekabátja. Ilyen időben nem lehet megmaradni nélkülük" – mondta a Telegraphnak az egyik eladó.

A kiállításról szóló tudósításokból kiderül, hogy a Ferrari különböző kabrióit a gazdag férfiak barátnői kapják általában ajándékba. A legdrágább autó egy narancssárga Lamborghini volt, amit 141 millió forintnak megfelelő euróért vihetett el, akinek ilyen drága autó kell.

A megjelent kiállítók ellenére azt mondják, az idei vásár nem volt igazán fényűző, helikopterből is csak egyet lehetett kapni. Ráadásul a kiállításhoz tartozó parti zenéjét sem túl exkluzív előadó szolgáltatta.

Mark Ronson zenei producert hívták meg, akiről azt érdemes tudni, hogy rengeteg aktuális előadónak ő a producere , többek között Amy Winehouse-nak, Lily Allennek és Robbie Williamsnek. Ezen kívül Samantha Ronson testvére, aki viszont Lindsay Lohan exbarátnője.

Az AFP szerint a delikát moszkvai közönségnek ezzel az utóbbi információval akarták meghozni a kedvet Ronson zenéjéhez. A kiállításon hirdették: Lindsay Lohan hollywoodi sztár volt barátnőjének a testvére fog zenélni az esti buliban.