A huszadik alkalommal megrendezett Miss Hungaryn a győztes a 22 éves Gregori Dóra lett, a verseny jellegzetes rózsaceremóniája végén, ami alatt többek között a BRFK volt rendészeti igazgatója is értékelte a verseny indulóit. A Miss Hungary döntője mintha egy másik valóság alternatív Magyarországából érkezett volna, soha nem látott tánccsoportokkal, kétszeres Európa-bajnok énekessel.

"Ezer éve nem tudták elvenni tőlünk, hogy szerintünk a magyar lányok a legszebbek" - nyitotta meg egy magvas gondolattal Benyhe István volt egészségügyi államtitkár a huszadik alkalommal megrendezett Miss Hungary döntőjét, és már ekkor tudtuk, hogy igazán különleges szórakozásban lesz részünk. Pláne, amikor ezután néhány perccel megláttunk egy gombafrizurát, ami 2010-ben már Magyarországon is abszolút fehér holló.

A verseny pontos címe egyébként Miss Hungary Nemzeti Szépségverseny és Szépségkirálynő választás, és hiába az elképesztően profin csengő név, a verseny és az egész körítés elképesztően bizarr, leginkább, mintha valami párhuzamos univerzumban történnének az események. A program hivatalos kezdete után nagyjából húsz perccel például elkezdték árulni a jegyeket az eseményre, valószínűleg a jobb később, mint soha elvet követve.

A verseny döntőjében 32 lány vett részt, a 14-18 éves korosztály a Tini kategóriában mérkőzött, a 18-26 évesek a felnőttek között, hogy aztán a végén a verseny jelképének számító rózsaceremónián kiderüljön, ki a győztes. A rózsaceremónia lényege, hogy a Miss Hungary versenyeken elképesztően sok, és nagyon érdekes zsűritag van, akik mind kapnak egy rózsát, és a számukra legkedvesebb versenyzőnek adják. Az a versenyző nyer, aki a legtöbb rózsát bezsebeli. Idén a 22 éves Gregori Dóra kapta a legtöbb rózsát a médiaszakos gimnáziumba járó versenyzőkkel megtűzdelt mezőnyben.

A zsűriben olyan figurák ültek, mint Bozsó Zoltán, a BRFK volt rendészeti igazgatója, akit nemrég váltottak le. A zsűri elnöke Dörner György volt. A kedvenceink viszont azok voltak, akiket szlovák, magyar, olasz üzletemberekként harangoztak be.

A rózsaceremónia mellett a Miss Hungary leglényegesebb eleme, hogy teljes körű szórakozást biztosít egész estére, vagyis rengeteg rövidebb, hosszabb műsorszám szakítja meg az egyébként teljesen klasszikus tourokat. Így lesz a verseny négyórás, de legalább négyszer láthattuk az Eurodance nevű formáció, többé kevésbé szinkronban előadott táncprodukcióit. Önök sem hallottak még róluk? Mi sem, pedig állítólag nagyon híresek.

Hova jut a Miss Hungary?

A Miss Hungary verseny nem összekeverendő a Miss World Hungary versennyel, aminek a győztese a Miss Worldön képviselheti Magyarországot. A Miss Hungary amolyan háziverseny, a győztesek a pénz- és egyéb jutalmak mellett arra kapnak lehetőséget, hogy egy egyelőre meg nem nevezett nemzetközi versenyen induljanak. A második, harmadik helyezettek esetében ez a verseny Európában lesz, a győztes pedig egy másik kontinensen megrendezett nemzetközi szépségversenyre kap kijutási lehetőséget.

Ahogy Hoffmann "Ricci" Richárd is, a műsor alatt többször fellépő énekes. A műsorvezetők, Kasuba L. Szilárd és Zimány Linda szerint azt érdemes róla tudni, hogy kétszeres Európa-bajnok énekes. Az ének Európa-bajnokságról sem hallottak még? Mi sem, de valószínűleg a Magyar Látványtánc Sportszövetség szervezésében megrendezett Látványtánc és Ének Európa-bajnokságról lehet szó.

A honlap szerint ez a verseny annyira Európa-bajnokság, hogy néhány teljesen ismeretlen magyar induló mellett indul rajta néhány valószínűleg szintén teljesen ismeretlen szlovák is.

Hoffmann Ricci mellett a hangjával adományozott meg minket a már lassan kétlemezes, szintén elképesztően sikeresnek mondható fiatal magyar formáció, a Magic of Music is. Róluk sem hallottak? Pedig hamarosan jön a második lemezük. Egyébként mindenféle slágereket adnak elő diszkóalapra, kicsit rosszabbak csak, mint a Princess zenekar.

A fellépő zenészek között még ki kell emelni Bányoczki Nóra és Géczi András párosát is, akik több musicalszámot is előadtak. Szintén nagyon híresek, nyertek már több versenyt is. Ne mondják, hogy nem hallottak még róluk.

A világsztárként beharangozott, sosem hallott produkciók egy idő után megtörik az embert, pláne, ha mindenki többször fellép. De a rutinos szervezők biztosra mentek, frontális támadást indítottak az agy ellen, a végére elhittük, hogy amit látunk, az létezik, csak esetleg néhány párhuzamos univerzummal odébb.

Amikor például a verseny legendás főszervezőjét, Répás Lajost életműdíjjal tüntette ki Szilvásy Péter, tudják, a kormányzati jósda kitalálója, akkor teljesen meg voltunk róla győződve, hogy ez nem történik meg. Különösen akkor, amikor Szilvásy hozzátette, a szépség világnapján kapta a nemzetközi díjat a főszervező Répás Lajos. A szépség világnapja viszont pontosan annyira nemzetközi, mint Illés Béla.

A közel egyórásra nyújtott díjátadó ceremónia is egészen bizarr volt, például az ajándékba kiosztott fogfehérítés miatt. Azóta is próbáljuk feldolgozni, hogy ilyet jó kapni, vagy sem.

Néhány dolog szólt csak amellett, hogy ez az egész valóban megtörtént. Az egyik, hogy a verseny közönségdíjasa Botos Zsófia lett, aki korábban már a Velvet Arca versenyen is indult. A másik, hogy a 12-es versenyző, Nádai Anikó elvileg hétfő este azért mérkőzik majd meg, hogy bekerüljön a Való világ villába.

Videó a döntőről

Aki igazán keménynek érzi magát, erre megtalálja a teljes döntőt. Érdemes mindegyik videót végignézni, úgy adja ki igazán magát.