Se szeri, se száma azoknak a külföldi magazinoknak, amelyekben 2010. egyik legkelendőbb hazai exportcikke, Mihalik Enikő szerepel. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk pár fotósorozatot a magyar modellről, és önöknek kell eldönteniük, hogy vajon melyik sikerült a legjobban, mely képeken néz ki a békéscsabai lány a legpompázatosabban.

01. A klímaváltozás ellen

A márciusi Harpers's Bazaarban a klímaváltozás témája köré kanyarítottak egy fotósorozatot, amelynek a magyar modell volt a főszereplője. Mihalik Enikő egy katonai szerelésekbe bújtatott tudóst alakít. A képeket Peter Lindbergh fotós készítette, és a modell többek közt Jean Paul Gaultier és Marc Jacobs kreációit viseli. A magazin címlapján sajnos nem ő szerepelt, hanem Kate Moss.

02. A katonalány

Mihalik Enikőt a Vogue Paris márciusi száma kedvéért is olyan holmikba bújtatták, amelyeket a katonák öltözéke inspirált. A khaki és a zöld ruhákat Anastasia Barberi válogatta össze, és a sorozatot Cedric Buchet fotós készítette. A magazin ugyanezen számában egyébként egy másik modellt is katonalánynak öltöztettek, igaz, Anna Selezneva esetében az ékszereken volt a hangsúly. Egyes források szerint egyébként a francia divatmagazin számára készült az a kép is, amelyen Mihalik Enikő arcát kampók segítségével húzzák szét.

03. Edzésben

A Gentlewoman első számához a magyar modellt edzőtermi gépek használata közben kapták lencsevégre, és ezúttal sincs meztelenkedés, csupán egy testmozgáshoz mindenképpen alkalmatlan vastag talpú cipő. A fotókat egyébként Alasdair McLellan készítette, az összképért pedig Jonathan Kaye volt a felelős. Mihalik Enikő Gentlewoman második, őszi/téli számában is szerepelt, és a második sorozatot Terry Richardson botrányfotós jegyzi.

04. Fényfestett múzsa

A 25 magazin számára egy olyan fotósorozat készült a békéscsabai lányról, amit Gustav Klimt osztrák festő ihletett. Ezeken a képeken sokak örömére Mihalik Enikő félmeztelenre vetkőzött. A Ghosts of Gustav Klimt anyagot Derek Kettela fotós készítette.

05. Fenékre markolva

A francia Vogue nagyon a szívébe zárta a magyar modellt, ugyanis az áprilisi számban is szerepelt. Mivel a főszereplők az ékszerek voltak, így Mihalik Enikőből és kollegájából nem túl sok minden látszik, de mivel ezt a sorozatot is Terry Richardson készítette, azért erotikából nincs hiány. Az egyik fotón a modell például belemarkol David Agbodji fenekébe, egy másik fotón a férfi ajkába harap. Ja, és persze mondanunk sem kell, hogy egyikük sincs túlöltözve.

06. A focistafeleség

A V magazin 66. számában Carlyne Cerf de Dudzeele stylist segítségével focistafeleségekké változtattak több modellt is, és naná, hogy Mihalik Enikő is egyike a magazinban szereplő/vetkőző lányoknak. A magyar modell több fotón is feltűnik: az egyik képen a lelátón dohányzik térd fölé érő csizmában és szőrmés táskában, egy másikon rózsaszín bőrkabátkában feszít, egy harmadikon pedig testfestett felsőrészben áll a kamera elé.

07. A természet lágy ölén

A magyar modell a Muse magazin számára készült fotósorozatban is lenge öltözékben látható, igaz, a koncepció eltérő a V magazinétól. A Muse a vidéki romantikát próbálta megidézni azzal, hogy felsőrész nélkül, egy szál nadrágban állították kamera elé egy farm közelében. Mihalik Enikőnek szerencsére nem kellett egyedül küzdenie az elemekkel, hiszen Yuri Pleskun is szerepel pár képen.

08. Párducmintás úrinő

A Vogue Nippon augusztusi számában Mihalik Enikó egy olyan gazdag úrinőt - avagy más értelmezésben luxusprostit - testesít meg, aki szereti a piros színű és állatmintás holmikat, és szívesen mutat minél több csupasz bőrfelületet a kastély előtti parkban, az autóban ülve vagy akár méregdrága otthona ódon falai között.

09. Göndör örömök

Mihalik Enikő a spanyol Harper's Bazaar októberi számában tőle szokatlan módon göndörített, hullámos fürtökkel látható. Ja, és ezúttal nem csak ő vetkőzött, hanem férfikollégája, Brad Kroenig is. Igaz, míg ő csak az egyik képen mutatja meg csupasz fenekét, addig Kroenig két képen is teljesen meztelen, ha a lábán lévő bakancsot nem számítjuk. Ja, és a pár képen szereplő dobermanra sem adtak semmit egy csinos kis nyakörvön kívül.

10. A mozgó mellek

A NOWNESS multimédia-projektje keretében Sebastian Faena fotós és filmrendező csatlakozott azon művészek sorába, akik lencsevégre kaphatták a meztelen modellt. Faena sorozatának az a különlegessége, hogy a fedetlen keblű Mihalik Enikő több felvételen is megmozdul, pózt vált. A képek persze igazából nem a remek megoldásról és a modell melléről szól, hanem a viselt ékszerekről. Beth Fenton stylist Bulgari, Cartier, De Beers, Fabergé, Tiffany és Van Cleef and Arpels ékszereket válogatott össze a sorozathoz.

11. Az ikon

Az ausztrál Russh magazin harminchetedik, decemberi/januári összevont számában Enikő is everything címmel közölt egy fotósorozatot a magyar modellről, aki rengeteg arcát tudta megmutatni a magazin szerkesztője, Stevie Dance közreműködésével. A képeket Benny Horne készítette, és a modell többek közt Jil Sander, Emilio Pucci és Alexander Wang kreációit viseli.

12. Pussy West

Természetesen a francia Vogue az idei év utolsó számában is szerepelteti Mihalik Enikőt, akit ezúttal is Terry Richardson kapott lencsevégre. A modell az egyik képen nem visel mást, csupán egy pár csizmát, a többi fotón azonban már a valamivel decensebb formáját hozza. A vadnyugatot idéző környezetbe kihelyezett fotózáson egyébként nagyon jól érezhették magukat a résztvevők, a fotós például smárolt egyet Tom Forddal, és jó szokásához híven a csókról készült képet a nagyvilággal is megosztotta a blogján.