Minden eddiginél “vidámabb, felszabadultabb” a 18. Esküvő Kiállítás és Vásár, talán ezt bizonyítva szól a lagzi DJ-k hangfalaiból a Coco Jumbo a Kongresszusi Központban rendezett vásáron. Hatezer embert várnak a hétvégén.

2011-ben több újítást is bevezettek a szervezők, például logót - igen, ezt most alkották meg. A kampány főleg a Facebookon zajlott, így sikerült “négymillió kontaktust szerezni”– hangzott el a sajtótájékoztatón, miközben a hangosbemondó megszólalt: az x rendszámú autó tulajdonosa menjen, és álljon arrébb a kocsijával. A sajtótájékoztató helyszínére rejtély, hogy hogyan, de bevittek 4-5 limuzint is. Saját rendszámtáblát is lehet kérni az autóra.

Lagzizenésznek megéri lenni

A vásáron rengeteg menyasszonyi ruhakölcsönző képviselteti magát, ám annál kevesebb vőlegénynek való öltönyt és kiegészítőt találni. A kiállítók becsületére legyen viszont mondva, tényleg mindenről pontos tájékoztatást adnak. A Demetriosnál 90.000-től 180.000 Ft-ig lehet hosszú hétvégére ruhát kölcsönözni, az árban az igazítás és a tisztítás is benne van. Kétféle az idei divat – mondta a kiállító –  a nagyon habosbabos és a nagyon letisztult az idei trend. Extrém darabokat is lehet kölcsönözni, ezeknek az ára 200.000 Ft-tól kezdődik. Azt is megtudtuk, hogy egy 6 fős zenekar a násznép és a pár összes kevenc számát 300.000 Ft-ért játssza el délután 7-től 2-ig, ezután felárat számítanak óránként. Lagzizenésznek megéri lenni.

Van már videós? Helyszín van?

Kábé a józsefvárosi piac jut az eszébe az embernek, ahogy elhalad a soron. A kiállítók odaszólnak: videós van már? Tudjátok a helyszínt? A kevésbé arcbamászós kiállítók nem kiabálnak, inkább mosolyogva szórólapot adnak, vagy menyasszonynak öltözött hosstesslányokkal igyekeznek ügyfelet szerezni. Neves szállodák is ajánlgatják magukat, leginkább az étkezőasztal designjával próbálnak a látogatókra hatni. Jégszobor kötelező az asztalra, jó nagy, szivecske is legyen valahol, ez lesz a trend.

Egy néni lekvárt árul az Esküvő Kiállításon

A kiállításnak egyetlen olyan folyosója van, amin végighaladva az ember azt érezheti, tényleg egy fővárosi esküvővásáron van. Ezt az érzést egy lábmasszázsgép-kölcsönző kiállító töri meg, érthetetlen, hogy a menyasszonyi cipők, öltönyök és fátylak közt akad egy ilyen kiállító is. A lábmasszázs-gépet még csak-csak meg tudta magyarázni, miért való az esküvő vásárra. “Ha nagyon elfáradnak a táncban, akkor kicsit megpihenhetnek, és felfrissülhetnek a lábmasszázzsal.” A masszírozógép mellett szemkörnyék masszírozó szemüveget is vitt a vásárra, ezt aztán végképp nem érteni, miért. De nem ő volt az egyetlen szürreális kiállító a vásáron, egy néni – talán a közeli biopiacról maradt ott – lekvárt és mézet árult a menyasszonyi ruhás standok közt. Egy másik néni pedig a sarokban meghúzódva csipkét vert.

Az eseményt azoknak a pároknak ajánljuk, akik már túl vannak az eljegyzésen, de fogalmuk sincs, mennyit költsenek a lagzira, hol legyen, és egyáltalán, mire kell számítani. A belépő 1900 Ft, amúgy a vásáron járva megittam életem legdrágább két decis kóláját, ötszázért, de minden standon van ingyen süti vagy pogácsa.