horoszkóp

Óriásira nőnek a brit nők mellei

2011.01.28. 18:12
Már L-es méretű melltartó kosarat gyártanak az angolok, viszonyításképpen a G-s kosár 22-24 centiméter. Szakértők szerint a szervezetbe kerülő egyre több ösztrogén, a mozgásszegény életmód, a kozmetikai szerek és a fokozott alkohol bevitel is hozzátesznek ahhoz, hogy generációról generációra egyre nagyobbak a nők mellei - tényleg nem a plasztikai sebésztől.

2008-ban az volt a hír, hogy a brit nők mellei elérik a D-s, E-s kosár méreteket – az átlag nő melle kb. 75 B-s –, mostanra már L-es kosárról beszélhetünk. A Dailymailben megjelent cikk szerint aggasztó, hogy a Bravissimo cég bejelentése szerint L-es méretben is gyártanak melltartókat. A vállalat eddig a K-s méretnél tartott, ami már jóval nagyobb az átlagnál, most még ezt is bővíteni kényszerültek az igények miatt. Mindez alátámasztja azt a 2008-ban megjelent dokumentumfilm állítását, mely szerint egyre csak nőnek a brit nők mellei.

Méretváltó

Az angol és ez európai kosárméretek nagyjából megegyeznek, azzal a különbséggel, hogy a brit DD nálunk E, az angol E pedig értelemszerűen F. Ami a körméretet illeti a 32 = 70, 34 = 75, 36 = 80, 38 = 85, 40 = 90 centiméter.

A 21 éves Terri Smith mindeddig kénytelen volt dupla K-s méretű melltartót hordani, ennél nagyobbat nem tudott, mert nem volt. A nem megfelelő méretű melltartó komoly gondokat okozhat hosszú távon – a pánt piros vágást hagy a vállon, a tartóváz bevág, és a mellek kitüremkednek a kosárból. A mellek egyre nehezebbé válnak és ez kibírhatatlan érzés a nőnek.  Ekkor van szükség nagyobb melltartóra, ha kapni lehet persze, a 21 éves brit lányt szerencséjére az új L-es méretű melltartó megszabadítja majd az eddigi problémáktól. "Nem a fiatal korosztályra jellemző a kissebbítés, ennek mindig is egészségügyi okai voltak és vannak. Gerincproblémák, bőrproblémák miatt jöhet szóba a mellkissebbítő műtét, bizonyos kor után a nőknek nyűg a nagy mell" – támasztotta alá Dr. Kárász Tamás plasztikai sebész a Velvetnek a nagy mellek okozta problémát.

Generációról generációra egyre csak nőnek a mellek

ni24012011 0311

Az ötvenes években a nők mellei maximum a B-s kosárméretet érték el, de ha még távolabb megyünk az időben, a viktoriánus korból fennmaradt képeken szinte alig lehet észrevenni, hogy a nőknek van mellük.  A Dailymagazin szakembert kérdezett meg a női mell növekedésének okáról. "A zsír a legkézenfekvőbb válasz" – mondja Michael Baum professzor, mellrák specialista. “A zsír a mellekre, combokra és a fenékre rakódik le a hízás során, a túlsúlyosság az egyik oka a mellek növekedési tendenciájának” – folytatta. A brit nemzet keblei egyre csak nőnek, a kutatások nem támasztják alá, hogy egyenesen arányos lenne a hízással ez a növekedés, ezért máshol keresendő a növekedés oka. Dr. Marilyn Glenville táplálkozási szakértő szerint a hormonokban rejlik a valódi ok. “Az ösztrogén, a női nemi hormon felel a mellszövetek növekedéséért, ez az, ami megváltoztatja a testalkatunkat is serdülőkorban. A fokozott ösztrogénszint és a nagyobb mellek közti kapcsolat tisztán és egyenletesen nyomon követhető, és nem ritka, hogy a nők mellnövelő kapszulákat is szednek, ami édesköményt is tartalmaz, amiben sok az ösztrogén” – nyilatkozta.

Felnőttek az első fogamzásgátlókat szedők gyerekei

A lányok ma hamarabb érik el a serdülőkort mint eddig valaha, és felnőtt az a generáció, akiknek a szülei fogamzásgátlókat szedtek. A szintetikus ösztrogén nagyobb adagolása hosszú távon kiütközik a jövő generációján. “A terhesség és a szoptatás jó hatással vannak a mellrák ellen, mert irányítják azokat a hormonokat, amik a mellekben serkentik a daganatos sejtek növekedését” – nyilatkozta Dr. Glenville. “De sok nő elhalasztja, kitolja a terhességet, egyre kevesebb gyereket szülnek” – tette hozzá.

A mellnövekedést kiváltó okok még

Kosárméretek:

A kosár: 12 cm

B kosár: 12-14 cm

C kosár: 14-16 cm

D kosár: 16-18 cm

DD=E kosár: 18-20 cm

F kosár:20-22 cm

G kosár: 22-24 cm

A műanyagok, az üvegek, a dezodorok, a kozmetikai cikkek (ezek Bisphenol A-T, rövidebb nevén BPA-át tartalmaznak) mind-mind rengeteg ösztrogént tartalmaznak, és az ételekkel is kerül női nemi hormon a szervezetbe. A tej kétharmada például terhes tehéntől van, egy angol tejgazdaságban vezetett naplóból kiderült, hogy vannak olyan tehenek, amik szinte állandóan terhesek. A mozgásszegény életmód, az állandó ülés sem segít a helyzeten, ráadásul a fokozott alkohol bevitel leterheli a májat, így az nem képes a szervezetbe került ösztrogént lebontani.

A mellméret növekedése nem csak a szigetországot érinti, míg 1996-ban egy amerikai fehérneműs felmérése szerint 34C volt az amerikai átlag női mellméret, ez mára 36B-t jelent, azaz körülbelül 20 centi növekedés tapasztalható átlagosan. A Velvet utánajárt, észlelhető-e Magyarországon is a változás. "Magyarországon számszakilag nem tudjuk alátámasztani, hogy a nők melle generációról generációra nőne, mi csak a törzsvásárlóink méreteit tartjuk számon. A leggyakoribb kosárméret a B és a C Magyarországon, de kaphatóak D, E, F és G kosaras melltartók is. G kosárig forgalmazunk melltartókat, E és F kosár az, ami kereskedelmi forgalomban könnyebben megtalálható" – mondta a Velvet megkeresésére Galamb Eszter, az egyik fehérneműcég marketingese.

A brit és amerikai felmérések eredményeivel számolva aggasztó belegondolni, mi lesz ötven év múlva.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!

Horvátország

Az igazi nyaralást a tengerparti kikapcsolódás jelenti öblök, sziklák, vagy homokos partok mentén.