Néhány hónapja mutatta be a Microsoft az Xbox játékgéphez készült új mozgásérzékelős kiegészítőt, a Kinectet. Azóta egyre jobban szaporodnak az interneten azok a videók, amelyeken boldogan kinectező szülők iszonyúan fejbeverik, lerúgják a saját gyereküket az önfeledt játékban.

A karácsony előtti lázban, a legjobb pillanatban dobták piacra a Microsoft új csodafegyverét, a Kinect nevű, mozgásérzékelős irányítórendszert, amit először az Xboxokhoz lehetett megvásárolni. A Kinect annyiban hasonlít a Nintendo Wii nevű konzoljához, hogy itt is a mozgással lehet irányítani a különféle játékokat, de míg a Nintendónál egy a kezünkben lóbált kontrollerrel karmesterkedhettünk, addig a Kinect kamerákkal nézi a játékosokat, és mindenféle egyéb kiegészítő nélkül képes rögzíteni a mozgásukat.

A kütyü egyébként automatikusan fotót is készít a játékosokról a legizgalmasabb pillanatokban, így a játék végén meg is nézhetjük önmagunkat - ugyanúgy, mint amikor a vidámparkban lefotózzák az embert a hullámvasúton ülve. Akinek szerencséje van, arról a Kinect pont egy ilyen balesetfotót rögzít, mint az alábbi videón.

A játék például nagyszerűen alkalmas arra, hogy nagy mozdulatokkal táncoljunk a tévé előtt. És éppen ezek a nagy mozdulatok rejtik a legnagyobb veszélyt a Kinectben. A Wii megjelenése után ellepték a YouTube-ot azok a videók, amiken a golfozásba, teniszezésbe, bowlingozásba teljesen belefeledkező játékosok egy-egy lendületes mozdulatukkal darabokra törik a tévéjüket, miután kirepül a kezükből a Wii kontrollere. Annak ellenére, hogy a Wii kontrollerét éppen az ilyen esetek elkerülése miatt a csuklóhoz lehet rögzíteni.

A Kinecttel játszók nem a berendezést bontják le a YouTube-ra és a többi megosztóra feltöltött videók alapján, hanem a családtagjaikat aprítják. A legtöbbször kisgyerekek és állatok szívják meg.

Az óvódáskorú kisgyerek boldogan téblábol a hadonászva játszó apja körül, aki viszont nem látja, és durr, már repül is az ötéves.

De nem járt sokkal jobban az a macska sem, amelyik pont rossz tempóban sétált be a szobába, és emiatt akkorát rúgtak bele, hogy egészen a több méterre található tévéig repült.

Ha szeretne elmerülni a kinectes, úgynevezett failvideókban, akkor látogasson el a failkinect.com-ra, arra az oldalra, ami kifejezetten a kinectes szerencsétlenkedésekre specializálódott, illetve YouTube-on is találni rengeteget.