Az már nagyjából világos, milyen trendeket követnek majd idén a divatőrültek, az kevésbé, hogy hol szerzik majd be a legújabb divat szerinti ruhadarabokat. Bejártunk pár budapesti boltot, és megnéztük, melyik hogy értelmezi a 2011-es stílusokat: vastag csíkos ruhák helyett marad a matróz-trend, kígyó helyett mindenhol leopárdmintával sokkolnak. Boltkörkép.

2011-re elvileg a minőség, a retro és az élénk színek lesznek jellemzőek: tavaszra világos motorosdzsekit, sárga trencskót, nyárra csipkét, kígyómintát, cateye-napszemüveget és minitűsarkút ajánlanak a szakemberek. Kíváncsiak voltunk, ezek kaphatók-e már a budapesti boltokban. Trapéznadrágért, és retro-mintás holmikért a Mango-ba, élénk színekért a H&M-be érdemes menni, apró mintás pulcsikat a Promodban találunk.

Bershka

Egyelőre nagyon kevés új kollekciós ruha van a Bershkában, de már körvonalazódik, miből válogathatunk idén tavasszal: bézs és teveszín szoknyák, pulóverek, kabátok lógnak a vállfákról, és mindenből van leopárdmintás. A jelek szerint a mély ülepű basanadrágoktól nem szabadulunk meg még idén sem, ráadásul lévén új kollekció, a lenge nadrágok ára 7-9.000 forint között mozog. Vannak viszont jól szabott trencskók, igaz, nem élénk színekben, motordzsekiket pedig egyáltalán nem láttunk, még feketetét se, nemhogy púderszínűt.

Stradivarius

Itt kevesebb a leopárdminta, van helyette tengerészcsík és apró virág, sokkal visszafogottabb ruhákkal készül a Stradivarius a nyárra, mint cégtestvére, a Bershka. A téli leárazásból maradt még némi csipke, ami divatban marad továbbra is, érdemes beszerezni pár darabot. Élénk színeket itt sem láttunk, voltak viszont túl cuki nyomott mintás pólók, amiket 14 éves kor fölött senkinek nem ajánlanánk.

H&M

A H&M arról híres, hogy kéthetente szinte kicserélődik az árukészlet: per pillanat mindent elborítottak az élénk színű maxi- és koktélruhák, meg a teljesen értelmetlen szabású halvány topok és kisnadrágok – hogy a videón látható darabok mikor lesznek kaphatók, nem tudni. Az is lehet, hogy el sem jutnak Magyarországra.

Promod

A cégtől megszokott, visszafogott tavaszi ruhákat láttunk, rengeteg világos színű, vidám mintás kardigán, pulóver és ing érkezett a Promodba. Vásárolhatunk halványrózsaszín, virágmintás trencskót, nyulas, macskás, aprómintás felsőket: színek helyett itt a mintáké a terep. Vékony, de vidám pulcsikért érdemes a Promodba menni, persze csak akkor, ha van az ügyre legalább 8.000 forintunk.

Zara

A Zarában egyelőre elegáns és drága bézsszínű ruhákból van értékelhető felhozatal, illetve tavaszra is tartogatnak műszőrmét, 35.990 forintért. Vannak kígyómintás darabok – ami ugye egy fontos trend lesz 2011-ben –, például mély ülepű nyári nadrág, alig 10.000 forintért. Irodistáknak aranybánya a Zara, ráadásul a leárazott darabok között is vannak olyan ruhák, melyek 2012-ig nem mennek ki a divatból.

Mango

A meglátogatott boltok közül a Mango tűnik a legtrendérzékenyebbnek, rengeteg 70-es évek ihlette ruha és trapézfarmer van az új kollekcióban, melyet ismét Scarlett Johanssonnal reklámoznak. Élénk színű darabok és kígyóminta egyelőre nincs, dzsekikből sem találtunk nagy választékot, ballonkabát viszont van, és rengeteg szép kiegészítőt láttunk. Összességében visszafogott, ízléses darabok közül választhatjuk ki azt, ami nekünk jól áll.

A galériában látható fotók segítségével összehasonlíthatja a reklámokat azzal, amit az üzletek valóban kínálnak - kattintson a képre!