Szia helló, na mizu mizu mizu? – ez olvasható azon a pólón, amelyet egy Nyugati téri boltban lehet megvásárolni. A Fluor Tomi Mizu című dalát idéző felsőhöz azonban éppen csak az előadónak nincs köze – leszámítva, hogy beperelhetné a forgalmazókat.

kamu Fluor póló háromezer forintért kapható, ötszáz forinttal drágábban, mint azok a felsők, amelyeket az előadó maga forgalmaz saját webshopjában (amit csak azért nem linkelünk, mert éppen zárva van átalakítás miatt, de itt egy régebbi cikkünk a témában). Amúgy elég jól fogynak a pólói: az első két hétben százötvenet adtak el a legós cuccokból.

„Igazából ez egy eléggé hülye helyzet” – foglalta össze véleményét Fluor Tomi a Velvetnek. Fluor rövid konzultáció során arra jutott, hogy a termék miatt simán perelhetne, mert a szövege egy az egyben le van védve. Azon pedig már csak röhögni tudott, hogy a nem-saját Mizu-póló ötszáz forinttal drágább. „Ezen teljesen le vagyok akadva, persze lehet, hogy mi lőttük be túl olcsóra. De az azért érdekes, hogy a kamupóló hiába drágább, a minősége és a kinézete elég gagyi.”

A Velvet kommandója megvásárolt egy kamupólót, egy eredetit pedig ajándékba kaptunk Fluortól. A nem kanonizált példány fekete, a „Szia helló, na mizu mizu mizu?” felirat olvasható rajta szürke betűkkel, neonzöld árnyékkal. A tipográfiai lidércnyomásról a tesztalany úgy vélekedett: „érezhetően szar az anyaga, nyáron tutira beleizzad az ember. Leginkább izompólóként használható, de végül is diszkóba felvehető. A felirat kivitelezése viszont egészen szar.” Másik tesztalanyunk az eredeti példányt kapta magára, amelyen fekete alapon két lila-sárga legófigura szemez, a fiú pedig azt mondja: mizu. Nahát. „Ez a póló puha, kellemes, az autenticitás ambróziaillata lengi körbe. Kényelmes, finom, keresztelőtől a Motörhead-koncertig bárhová felvenném."

Önök is látják az öt apró eltérést a két póló között?