Aki élt már a felsőoktatásra jellemző szorgalmi időszak-vizsgaidőszak dualista életbeosztás szerint, az tudja, hogy a szorgalmi időszakra a társasági élet a jellemző, míg a vizsgaidőszakban az ember félreteszi a bulizást és a haverokat, és csak a könyveknek él. Vajon ez egyben azt is jelenti, hogy az ember hanyagolja az igényes öltözködést? Pénteken késő délután letáboroztunk a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár előtt, hogy megtudjuk. Vizsgaidőszaki heti trend, válasszon kedvencet a diákok közül!

1. Fekete-fehér kockás

Alkalmi modelljeink arcukat vállalták vizsgaidőszaki ruha-összeállításaik mellé, de nevüket nem, így a könnyebb azonosítás végett a címekben felsőjük színét vagy mintáját jelöljük be. A kockás topban készségesen pózoló hallgató nevét sem osztjuk meg önökkel, csak rámutatunk, hogy ő az egyik legelegánsabb a válogatásba bekerült diáklányok közül.

A vállakat szabadon hagyó, masnis felsőhöz jól passzol a fakó farmer-miniszoknya, a masnik pedig ráadásul a balerinacipőkről is visszaköszönnek. A jókora táska természetesen elengedhetetlen ebben az időszakban - valamiben cipelni kell a tananyagot.

2. Halványlila

Második könyvtári modellünk segítségével egy igazán romantikus összeállítást mutathatunk be azoknak, akik kíváncsiak a 2011-es nyári vizsgaidőszak divatjára. A nagy melegben tanuláshoz nyilván nem szükséges egy jókora sál, de ha nem is akadályoz meg a tananyag elsajátításában, akkor miért ne? A most nagyon divatos viselethez jól passzol a könnyeden halványlila felső, amihez ez a lány fekete nadrágot és virágos balerinacipőt választott, amikor még nem sejthette, hogy később ebben a ruhában felkerül majd a Velvetre.

3. Piros

Nincs nőiesebb az igazán hosszú hajnál, ezért különösen örültünk, hogy ez a piros felsős lány is vállalkozott a fotózásra. A derékig érő fonott copf egy elegáns fekete szalagban végződik, de hasonlóan különleges kiegészítő a lila-fehér nyaklánc is.

A nyár a színek tobzódásának szezonja, és a jelek szerint van, aki úgy gondolja, nem szabad a vizsgaidőszakba sem beleszürkülni: a piros felső és a lila alapszínű, hosszú szoknya mozgalmas összeállítást alkot.

A hat diáklányból ő az egyetlen, aki hátizsákban hozta magával a tanuláshoz szükséges dolgokat.

4. Fekete

Egy elegánsabb és két romantikus összeállítással kezdtük, most következzen egy másik világ. Igaz, a csajszis stílusra ennél az egyébként feketébe öltözött hallgatónál is utal valami - a rózsaszín mini -, a fekete alaptónusú összeállítás azonban a pink szoknyával együtt is kicsit sportos, kicsit alternatív. Ráadásul jól passzol hozzá ez a hosszú nyaklánc a szarvasmedállal. Felhívjuk még a figyelmet a bőrszandálra és a fehér válltáskára - ezekkel együtt mennyire tetszik önnek ez az összeállítás? Még két fotó és lehet szavazni!

5. Kék virágos

Már jó ideje trend a virágminta, és ez a kék virágos felső egy különösen szerethető darab a trendbe illeszkedők közül.

Úgy látszik, a diáklányok többsége ebben a virágos-fodros-nőies stílusban érzi magát a legjobban, tanuláshoz legalábbis igen sokan vesznek fel ilyesmit; még pénteken késő délután is, amikor sokan mások már bulizáshoz készülődnek.

A fejhallgató-zsinór arra utal, hogy kék virágos felsős lány azok közé tartozik, akik tudnak zenét hallgatva tanulni - reméljük, jól sikerülnek majd neki a vizsgák!

6. Citromsárga

Válasszon kedvencet!

Hatodiknak pedig van még egy olyan összeállításunk, amelynek az alapszíne a fekete, és amelyet egyetlen élénk színű ruhadarab dob fel. Amint az a képről is nyilvánvaló, most nem egy rózsaszín szoknyáról, hanem egy női portréval díszített citromsárga pólóról van szó, amelynek merész kivágása és bő szabása a nyolcvanas éveket idézi. Ha közelebbről is meg szeretné nézni ezt a ruhadarabot, kattintson a fotóra, és lapozza végig a galériát - a végében mintegy meglepetésként és köszönetnyilvánításként szerepel egy hetedik fotó is arról a kedves önkéntesről, aki a Velvet fotósát a könyvtár előtt szóval tartotta. Ha a képeket végignézte, szavazógépünk segítségével kedvencet is választhat.