Az epsomi derbi futamainál érdekesebb volt az angol királyi család megjelenése a pálya mellett: Catherine hercegnő ismét tökéletesen csinos volt és tökéletesen viselkedett, Vilmos és öccse adtak a hagyományokra, a királynő pedig talpig pinkben szurkolt lovának, Carlton House-nak, aki végül harmadikként futott be. Természetesen ismét őrült kalapban jelent meg mindenki - trendkörkép a királyi páholyból.

Az angol királyi család nagy részének sikerült jól felöltöznie a derbire, de egyértelműen Catherine hercegnő, azaz Kate Middleton volt a legcsinosabb. Az ő ruháiról már részletes elemzést is készített a Daily Mail, így azt is tudjuk, hogy körülbelül 1.000 fontból (300 ezer forint) jött ki a hercegnői szett, kalap nélkül.

Middleton fehérben

Vilmos herceg 29 éves neje természetesen kalapot is viselt, annak árát azonban nem sikerült kideríteni: egy visszafogott, apró, kávészín, talán Philip Treacy tervezte fejfedőt vett fel – Treacy tehető felelőssé Beatrice hercegnő nevetségessé tételéért, most azonban, ha valóban ő a kalap tervezője, pont az ízlésesen feltűnő határán tudott maradni. Catherine a kalap és cipő kivételével fehérbe és csontszínbe öltözött, kabátkája egy 460 fontos (136 ezer forint) Joseph zakó (mely talán egy ceruzaszoknyával jobban mutatott volna), ruhája egy körülbelül 200 fontos (60 ezer forint) Reiss kreáció, melyet ugyanolyan gyorsan kiárusítottak a neten, mint azt a Reiss ruhát, melyben Middleton Obamáékkal találkozott.

Bár a többség elégedett a folyton Dianához hasonlított Middletonnal, kritikusai szerint túl sápatag volt az összeállítás és túl vénasszonyosan zárt a felsőrész. Továbbá a fehér, lenge ruha túl rövid, felső része pedig – amit az állig felérő gombolás takar – túl merész, csupa átlátszó csipke. A kiegészítőkben senki nem talált kivetnivalót, a nude platformcipő és a clutch L.K. Bennett műve: a testszínű cipő nem csak magassága, színe miatt is nagyszerű választás, ugyanis jócskán megnyújtja Middleton amúgy sem rövid lábait.

Testvérek és nővérek összhangban

Vilmos Herceg és öccse, Harry a tradícióknak megfelelően frakkban és cilinderben érkezett: a két testvér öltözéke csak színeiben tér el egymástól, és azokban sem nagyon. A sötétszürke nadrághoz mindketten világos árnyalatú mellényt vettek, Harry bevállalta a sárga színt, Vilmos maradt a világosszürkénél. A nyakkendőket ennek megfelelően igazították az öltözethez – biztos nem maguktól, hanem stylist segítségével.

Ugyancsak sytlist keze lehet Eugenie és Beatrice megjelenésében: a brit sajtó üdvözölte, hogy az esküvői melléfogás után sikerült normálisan felöltöznie a testvérpárnak, bár Beatrice fejdísze ismét elég extrémre sikeredett. Eugenie pöttyös, fehér ruhája rendben volt (nem úgy, mint az esküvői Vivienne Westwood), jó ízléssel választott mellé feketével szegett, széles karimájú, fehér kalapot. A hatvanas éveket idéző pöttyös ruhához nagyszerűen passzol az elöl kivágott, fekete, bokapántos tűsarkú is.

Beatrice virágmintás szettje is elnyerte a kritikusok tetszését, sikerült a ruha kékjéhez illő kézitáskát és magassarkút is választania az extrém kalapjáról elhíresült unokatesónak. Fejdísze egyébként most is elég feltűnő volt, nekünk éppenséggel nem tetszik a fodros, fehér rózsa-kompozíció, de egy angol derbire pont illő viselet.

A királnyő talpig pinkben

II. Erzsébet királynő nagyon csalódott volt, hogy lova – leesett patkója miatt – csak harmadik lett a vasárnapi versenyen. Szemtanúk szerint méltóságteljesen viselte a vereséget, de hogy máshogy viselhette volna az uralkodó, aki hosszú, pink kabátkában és színben egyező, mintás ruhában töltötte a napot. A pink szetthez pink kalap dukált, a külföldi lapok egyedül azt nehezményezték, hogy a nyári versenyre fekete cipőben és fekte táskával érkezett az uralkodó.

Egyébként Erzsébet királynő kiegészítői nagyon egyben voltak, fehér kesztyűt, igazgyöngy nyakláncot és fülbevalót viselt, aztán amikor levette a kabátját, az odatűzött gyémántos masnit áttűzte ruhájára.

Catherine hercegnő anyja bézsben

Ki öltözött fel a legjobban?

Catherine anyja, Carole Middleton nem lányával együtt nézte a futamot, hanem egy lovas szervezet tagjaként. Saját indulójának szurkolt a 120.000-es tömegben. Ennek ellenére ugyanolyan elegánsan öltözött, mint a királyi család bármely tagja. Bézs zakója alá pöttyös, bézs árnyalatú selyemruhát vett. Kistáskája nagyon hasonló volt lányáéhoz, kalapjának fazonja Eugenie-éhez hasonló.

A külföldi trend-kritikusok szerint a királyi család jól abszolválta az epsomi derbit, és bár pár öltözködési hiba becsúszott, nem voltak olyan súlyos túlkapások, mint a hercegi esküvőn. Bár úgy tűnik, mindenki szerint Middleton öltözött legjobban, önök is elmondhatják véleményüket: szavazzanak arra, aki önök szerint a legjobban öltözött fel. Ha nem tetszik Catherine hercegné majdnem monokróm szettje, voksoljon Beatrice-ra vagy akár az Anyakirálynőre! Ha esetleg az ő szettjük sem éri el az ingerküszöbét, szavazzon Vilmosra és kisöccsére!