Nyáron az élet nem csak szórakozás és napfénnyel teli vidámság, bőven találni a mindennapokban hajmeresztő dolgokat. Ilyen az izzadt, szőrös hónaljak látványa, hogy a strandolás hűsítő élmény helyett kész téboly a tömeg miatt, hogy az utcák húgyszagúak, de az is baj, ha jeges a légkondi, vagy ha egyáltalán nem működik. A negyven fokos hőségben bőven van mit utálni, a Velvet összeszedte, mi mindent. És Ön mit utál nyáron?

Persze örülünk, hogy itt a nyár, örülünk a negyven foknak. Azt vártuk egész télen, hogy később menjen le a nap, hogy lehessen esténként teraszokon fröccsözni, tengerparton a homokban napozni. A nyári életérzéssel nincs is semmi baj, viszont annál több akad a nyári mindennapokban, ugyanis előbújnak a büdös, izzadt emberek, a Bkv-n ránézni is rossz a műbőr és a szőrös ülésekre, a sofőrök idegesek, és úgy általában mindenki ingerültebb. Nyáron rengeteg olyan embert látni, akik sokkal többet mutatnak meg a testükből mint kellene, ahogy olyanokat is, akik kényszeresen magukénak érzik a strandolást és annak minden szokását. A nagy nyári melegben semmivel nem lehet humánus körülmények közt közlekedni: izzadt pólókból kikandikáló hónaljszőrökkel találja magát szembe az ember a buszon, a vonatokon nem működik a légkondi, a Combinón pedig 17 fok van (kint 40). Az állandó ivástól pedig folyamatosan pisilni kell. Összeszedtük, mi mindent utálunk a nyárban.

A légkondi csak akkor nem működik amikor jól jönne

A légkondi hiánya csak azon a közlekedési eszközön probléma, amit azzal szereltek össze, ugyanis itt direkt zártak az ablakok, hogy a légkondi tökéletesen működjön. Csakhogy nyáron eléggé gyakori, hogy nem működik a légkondi, ami a negyedórás buszúton vagy a Combinón is gyilkos, hát még több órán át a vonaton. Akár fesztiválra utazik az ember július közepén, akár csak a rokonát akarja meglátogatni vonattal, egész biztos, hogy a poklot poklát éli át. Az egyelőre rejtély, hogyan alakult ki 2011-re, hogy akár essen a hó vagy legyen napsütéses, felhők nélküli az ég, a vonatokkal valami mindig van, leszakadnak vezetékek, sínproblémák akadnak vagy épp baleset miatt lesz kellemetlen az utazás. Egy biztos, a MÁV-on átok ül télen-nyáron. Az azért megnyugtató, hogy a MÁV legalább annyiban gondol az emberekre, hogy például a Keletiben A Táblára kiírják, vigyen magával mindenki elegendő vizet az útra. Kösz.

Hónaljkutyákkal szemezni a buszon

A vonatokon túl a buszozás és a villamosozás is élmény nyáron, a szőrtelenítés egy bizonyos korosztálynál egyáltalán nem divat. Ők azok, akik imádnak atlétatrikót viselni és a felső korlátba kapaszkodni, így aztán mindenki, akár alacsony, akár magas, szagolhatja és természetesen nézheti az izzadt és szőrös hónaljakat. Ez körülbelül annyira kellemes nyáron, mint a télen fokhagymán élő férfi/nő egész buszt betöltő lehelete.

Strandolni rémes: óriás lavórban 400 emberrel?

A strandolók külön faj, érthetetlen, miért jó az, ha az ember rengeteg pénzt fizet ki azért, hogy többszáz emberrel álljon együtt egy óriási lavórban. Ilyenkor van az, hogy semelyik medencében nem lehet úszni és semelyik medencében nem lehet úgy közlekedni, hogy a medencében lévők meztelen és izzadt bőréhez ne érjen hozzá az ember. Mindezt negyven fokban, tegyük hozzá, de nem ez a strandolás egyetlen sajátossága.

Lángosozás a melegben, vizes gatyában a műanyag széken

A strandolók (férfi, nő mindegy) körében több furcsa szokás figyelhető meg. Vannak, akik ahogy kiérnek a strandra, zabálnak a rohasztó melegben, például lángost tolnak az arcukba, aztán ráhúznak egy sört, ami önmagában is elképesztő teljesítmény a hőségben. Mindezt a strandon a büfék előtti műanyag széken teszik, amit rengetegen használnak, fürdőalsóban, a pasik félmeztelenül, vizesen. (Büdösen, izzadtan, testszőrrel teli – jó étvágyat. Akinek nem inge, az persze ne vegye magára.) Továbbá egyeseknek szokásuk a seggükből kicuppantani – nincs erre jobb hangutánzó szó – a vizes fürdőalsót, ahogy kimásznak a vízből. Sokaknál ez szinte reflexszerűen megy, eszükbe se jut, hogy tele a strand vagy vízpart emberekkel.

Penetráns húgyszag a kocsmák közelében

Ha nyár, akkor ivás és ha ivás, akkor pisilés, ami nyáron legtöbbször valamiért az utcán történik. Hogy miért nem nő fel a város és az önkormányzatok a nyári éjszakai élethez, az érthetetlen, ahogy az is, miért hánynak, pisilnek az emberek a betonra, hogy miért nem bünteti a rendőr az utcára hugyozókat. A Nagymező utca nagy ívben kerülendő péntek-szombat-vasárnap reggelente, a húgyszag és mocsok miatt ember legyen a talpán, aki ott végigsétál, esetleg gusztusa van egyet fagyizni. De nem az az egy utca ilyen, hanem szinte mindegyik, ami a pesti betonrengetegben, kocsmák vagy parkok közelében van. A rohasztó melegben napokig erjed a kutyák és emberek hagyta ürülék a járdákon sajátos bukét adva a levegőnek, ami szembeszélben a legrosszabb.

Ön mit utál a nyárban?

Tipikus nyári betegség a légkondis és fesztivál-betegség

Nyáron megfázásos tünetekkel, esetleg lázasan otthon az ágyat nyomni szívás. A ritkán tisztított légkondícionálóknak hála nyáron egész könnyen megfájdul az ember torka, köhécsel, folyik az orra, egy szóval rosszul érzi magát a szó minden értelmében. A fesztiválok után is hasonló tünetekkel távoznak sokan. Hogy ez valami vírus vagy mindössze a port, a porban megszáradt vizeletet, hányást nem bírja a szervezet pár napig se, azt nem tudni, az okot homály fedi egyelőre, a jelenség azonban létezik. Ön mit utál a legjobban a nyárban? Jelölje be a szavazógépen!