Lezajlott a Schwarzkopf Elite Modell Look 2011 Presented by Glamour című modellverseny utolsó válogatója is. Budapesten egy multiplexben gyűltek össze a jövő modelljei. A fővárosi castingról három lány már biztos döntős, további két-három jelentkező pedig még eljut a szeptemberi megmérettetésre.

Hétfőn és kedden budapesti mozitermekben kereste Kajdi Csaba és csapata a jövő Mihalik Enikőjét. Első látásra a modellügynök kedden ugyan nem szeretett bele senkibe a helyszínen, de a jelentkezési lapok kiértékelése után biztos lesz olyan lány, akire felfigyelnek a szakemberek. A szeptemberi döntőre minimum 12 lányt gyűjtenek össze, maximum 14-et, ebből heten már megvannak, tehát a mezőny még legalább 5 jelentkezővel bővül.

A fővárosi castingok egyébként ugyanúgy zajlottak le, mint akármelyik vidéki válogatás, a wannabe-modellek reggel 10-re a mozihoz vonultak – szülői kísérettel – a hostessek felvették adataikat, méreteiket, készült róluk egy fotó a mozi előterében, és mehettek Isten hírével, majd értesítik őket. A válogató utolsó napján körülbelül 100 lány próbált bekerülni a szabad helyekre, a Visage Model Management feje, Kajdi Csaba elmondása szerint a sikeresnek mondható hétfői casting után már csak két-három jó modellalkatra van szükség. Hogy ki az a pár kivételes adottságokkal rendelkező lány, csak ősszel derül ki. A próbálkozókról készült fotóinkat viszont már most megnézheti, az alábbi képre kattintva.

Mindenesetre már ne jelentkezzen a versenyre, a castingoknak vége. Szeptemberig lesz még egy egyhetes modelltábor is, melyen csak a döntős lányok vehetnek részt, a döntő legjobbja pedig Shanghaiba utazik majd a világdöntőre, és lesz vigaszdíj is: valaki átveszi ősztől Köböl Anita helyét, azaz ha akarja, lehet a Velvet arca.