Most volt a New York-i divathét, ennek megfelelően a divatvilág Amerikát figyelte a héten. Ebben az összeállításban bemutatjuk a legszexisebb új kollekciókat és az őket csodáló jól vagy furán öltözött celebeket, mindkettőből hármat-hármat, amiket-akiket a legérdekesebbnek találtunk a felhozatalból. Ki tetszik a legjobban? Heti trend.

Vera Wang

Kezdjük a mustrát az egyik legnevesebb amerikai tervezővel, Vera Wanggal. Ő főként esküvői ruháiról híres, de természetesen a New York-i divathét keretében bemutatott alkalmi ruháit is hatalmas érdeklődés kísérte. Vera Wang érdeklődése viszont a jelek szerint a női melleket kísérte ebben a szezonban, ugyanis szinte valamennyi ruhája a dekoltázst vagy magukat a ciciket emelte ki. Hol kivágással, hol áttetsző anyaggal, hol élénk színekkel, de szinte valamennyi kreáció a keblekre hívja fel a figyelmet. Egyelőre sajnos csak találgatni tudjuk, hogyan állnak majd jövő nyáron ezek a ruhák olyan hölgyeken, akiknek kicsit több melle van, de a kilátások mindenképpen izgalmasak.

Anna Sui

Teljesen más világot képvisel a szintén ázsiai származású - bár Detroitban született - Anna Sui. A két világháború közötti korszakra utaló ruhákhoz a modellek úgy voltak kisminkelve, mint amikor a fekete-fehér filmet utólag színezték ki, ezzel is erősítve a retro-hangulatot. Ebben a kollekcióban megintcsak van egy jó adag szexualitás, és ezt talán erősebben is lehet érezni, mint Wangnál, annak ellenére, hogy Sui ruhái jóval kevesebbet mutatnak. Van viszont mindenféle kislányos kiegészítő, hetykeség, naivitás, játékosság, incselkedés. A galériában mindegyik bemutatóról több fotót is mutatunk, érdemes végiglapozni az egészet!

Marchesa

A Luisa Casati olasz márkinőről elnevezett márka kollekciójának darabjait is megéri jól megnézni, mert valószínűleg ezek közül a ruhák közül rengeteget látunk majd az óév végi, újév eleji díjkiosztó-szezon gáláinak vörös szőnyegein. Sandra Bullock is Marchesában nyerte tavaly az Oscart, és mintha a márka amerikai tervezői most is kifejezetten a celebeseményekre tervezték volna ezeket a romantikus túlzásokkal operáló estélyiket. Egyébként nemcsak Zang Toi bemutatóján lépett a kifutóra egy celeb (ott Kirstie Ally), a Marchesánál szintén volt egy igazán híres arc, igaz, ő modellként is indult. Karolina Kurkováról van szó, fotójért ide kell kattintani.

Karolina Kurkova

És ha már láttuk Kurkovát a bemutatón, nézzük meg azt is, hogyan öltözött fel akkor, amikor nem a kifutón vonult, hanem az első sorból nézte a többi manökent, esetleg partizott a cégek promóciós eseményein. A langaléta cseh modell egyrészt a fiús, shortban végződő összeállításokat kedveli, másrészt hosszabb ruhákban is szívesen mutatkozik, általában valami kusza mintásban, inkább bizarrban, mint elegánsban. A galériában csak tőle öt szerelést lehet megcsodálni, ezeket Kurkova mind a divathéten viselte.

Ashley Tisdale

A Disney bugyraiból elővarázsolt színésznő szintén egyik bemutatóról a másikra vonult a héten. Ashley Tisdale a pánt nélküli, térdig érő kisruhák nagy rajongója, a fenti remek barackszínűn kívül van neki egy szürke csillogós is, de nem rossz a New York-i divathétre igazán jól illő I Love NY pólóból és vízszintes csíkos szoknyából álló összeállítása is.

Courtney Love

Legyen az tervező vagy celeb, de válasszon kedvencet! Ki tetszett a legjobban?

Courtney Love szemlátomást egy teljesen más világban él, mint a Föld többi hatmilliárd lakója. Ő általában a legnevesebb designerek kreációit viseli - ezért is jár divathetekre -, de van a személyiségében valami, amitől minden teljesen máshogy áll rajta, mint a többi nőn. Ezt részben természetesen a szétplasztikázott arc teszi, de nem csak. Ezzel a félrefont frizurával például a fenti képen szinte felismerhetetlen, pedig azért nem olyan rég volt, hogy utoljára láttuk Love-ot egy retinába égően bizarr fotósorozaton. Hol úgymond konzervatív volt a megjelenése, hol egy olyan ruhácskában libbent ki a limuzinból, amit a 19 éves lánykák közül is csak a merészebbek vállalhatnak be, Kurt Cobain özvegye egyszerűen képtelen belesimulni a háttérbe, még akkor is ráirányul a figyelem, ha egy divathétre csak közönségnek meg el. Önnek a kifutón bemutatott vagy a celebvendégeken látott öltözékek tetszenek a legjobban? Válasszon kedvencet!