A bajor női népviseletből kibuggyanó mellek a korsó sörök mellett elég izgatóak ahhoz, hogy külön galériát szenteljünk nekik – ha a férfi bőrnadrágok már úgyis megvoltak. Ugyanitt közlünk egy szomorú tényt is a sörről: rossz hatással van a szexuális életünkre. Sör, dekoltázsok, és brit tudósok az Oktobertfestről.

A müncheni Oktoberfestet minden évben milliók látogatják: a fesztivál elsőszámú érdekessége ugye a sör, de második legfontosabb vonzereje mindenképp a rengeteg dekoltázs. 1.600 pincérnő dolgozik minden évben az Oktoberfesten, és valahogy sikerül mindig úgy összeválogatni őket, hogy ha más nem is, a hatalmas mellek és korsók képe biztos megmarad az emberben.

Nem csak a felszolgálók, a látogatók közül is rengetegen viselnek csinosan dekoltált népviseletet, melynek célja a hagyományos bajor hangulat megőrzése - a hímzett bőrnadrágoknak is ez a lényege, de ezt már tudjuk. A mélyen dekoltált népviseletnek lehet némi köze ahhoz, hogy a látogatók közt mindig van olyan pár, akik nyilvános szexbe fognak, de persze az elfogyasztott alkoholmennyiség is közrejátszik, annak ellenére, hogy a sörről nemrég kiderült, hogy inkább csökkenti a potenciát, mint növeli.

Mi is az az Oktoberfest?

A müncheni Oktoberfest (a németek a helyszín után „Wiesn”-nek is nevezik) a világ legnagyobb népünnepélye. 1810. óta évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál.

Az Oktoberfestnek, összehasonlítva a többi tradicionális német ünnepséggel, viszonylag rövid története van. Először 1810. október 12-én rendezték meg, amikor I. Lajos király feleségül vette Teréz hercegnőt, és München város egész lakossága hivatalos volt az ünnepségre. A fesztivál történetéről bővebben itt olvashat.

Forrás: Wikipédia

A komló elnőiesít

Bár a sört inkább az üdítő és a fröccs közötti átmenetnek tartjuk, már ami az erősségét illeti, mégis károsan hat a férfiak szexuális életére. A fél liter sörben lévő 2 gramm alkohol nem tűnik veszélyesnek. Csakhogy senki nem áll meg fél liternél, a Pravda szerint az oroszok például évi 77 litert isznak meg fejenként átlagosan – egy erősebb Oktoberfest látogató pedig valószínűleg ugyanennyit a rendezvény 18 napja alatt is képes elfogyasztani: napi 4,2 liter sör simán lecsúszik még az átlagosnál erősebb Wiesnbierből is, nem?

77 liter sörben körülbelül 3 deci tiszta alkohol van, ami nagyon sok, ráadásul a sörben található komló phytoösztrogéneket tartalmaz, melyek hatása hasonló a női hormonokéhoz. Kísérletekkel bizonyították, hogy a sörivás csökkenti a tesztoszteron-kiválasztást, tehát csökken a férfi libidója, hosszútávon csökken az izomtömeg, nőies zsírpárnák és narancsbőr jelenik meg a sörözőn.

Heti pár korsó sör persze nem árt (európai kutatók szerint maximum napi 4 decit szabad inni), sőt, erősíti a csontokat (ezt amerikai tudósok állapították meg). A nőknek pedig menopauza idején kifejezetten jót tesz a sör, pont a phytoösztrogének miatt. Szex előtt azonban nem árt korlátozni a sörfogyasztást, mert kevéssé imponáló, ha az ember 5 percenként vécére rohangál.