A New York-i Coney Islanden idén harmincadik alkalommal karneválparódiával várták a nyarat. A félszigeten június közepén sellőknek és mindenféle tengeri élőlényeknek öltözött aligruhás emberek vonulnak a parton. Van sok jó fotónk.

1983 óta rendezik meg a Coney Island-i Sellőparádét, amivel a leginkább a vidámparkjairól híres New York-i félsziget látogatói a nyarat várják.

Az eseménynek nincs pontos időpontja, májustól június közepéig, a meteorológiai nyár beköszöntéig tartanak hétvégente felvonulásokat. A legnagyobb buli viszont a meteorológiai nyár dátumát, vagyis a június 21-ét megelőző utolsó szombaton szokott lenni.

Nincsenek különösebb szabályok arra vonatkozóan, hogy miben kell megjelenni a felvonuláson. A lényeg, hogy valamennyi köze legyen a ruhának a tengerhez, leginkább a sellőkhöz és egyéb kitalált vagy létező tengeri élőlényekhez.

Na, meg persze az is fontos, hogy minél kevesebbet fedjen a ruha. A kihívásnak mindenki eleget tett, a mostani felvonuláson a robogójáról lefolyó kövér férfi és a csinos nők is.

Természetesen a legjobb jelmeznek jutalom jár, és a fesztivál különlegessége, hogy a szervezők bevallottan korruptak, ezért azoknak van nagyobb esélyük nyerni, akik amellett, hogy ötletesen öltöznek, megpróbálják megvesztegetni a zsűrit. Egyébként a teljesen bizarr jelmezek és a viszonylag sok meztelenség ellenére kifejezetten családi eseményről van szó, szinte minden évben akad egy kislány, aki a felvonulás közben tartja a születésnapját.