Bár nem ők a főszereplők, nincsen divathét sztárok nélkül. Ilyenkor persze még jobban ügyelnek arra, hogy a lehető legstílusosabban jelenjenek meg a kamera előtt. Christina Hendricks dekoltázsa azért így is tiszteletét tette a párizsi divathéten, míg Jessica Alba szegecses bőrrel szorította le mellét, Marc Jacobs pedig sutba vágta a csipkés ingruhát és visszatért a szoknyához.

Nők ötven alatt

Ki a legstílusosabb?

Ugyan a divathetek a díjkiosztókkal, filmfesztiválokkal ellentétben nem a sztárokról szólnak, azért mindig helyet kapnak az első sorokban, mert komoly reklámértékkel bírnak. Ennek megfelelően természetesen a bemutatókon hemzsegnek az ifjú celebnők, akik körében szintén töretlen sikernek örvend a kis fekete ruha, lásd Laetitia Casta, illetve Kate Bosworth öltözékét vagy Jessica Albát, aki annyi csavart azért megengedett magának, hogy bőrből készült ruhát vett fel. Igazi vörösszőnyeg hiányában a hosszú estélyiket is mellőzik a sztárok, egyedül Kristen Dunst jelent meg földig érő ruhában és Dita Von Teese is úgy döntött, hogy ezúttal nem villant térdet.

Azért a többség így is ügyelt arra, hogy ne lehessen divatbűnténnyel megvádolni. Jó, a szokatlan stílusáról ismert német énekesnő, Nina Hagen lánya, Cosma Shiva Hagen talán jobban tette volna, ha nem világos melltartót vesz áttetsző fekete blúza alá és lehet, hogy Christina Hendricks aranyruhája sem volt éppen a legelőnyösebb. Persze őt pont a domborulatai miatt szeretjük, és ezekkel most is megörvendeztette a fotósokat. Kattintson valamelyik képre, úgy tudja mindegyik divathétlátogatót jól megnézni!

Nők ötven felett

Ki a legstílusosabb?

Bár főként a fiatalabb hírességeket hívják meg a nyilvános eseményekre, azért az idősebb korosztály is képviselteti magát. Jó, ezt a kifejezést Sharon Stone lehet, hogy sértőnek venné. A színésznő mostanában feszt melltartó nélkül mászkál és egy fiatal modellt is beújított magának. Bette Midler sem egy mai csirke, de ő azért méltósággal viseli a korát. Azt az összeállítást, amit Jean-Paul Gaultier divatbemutatóján viselt, bármelyik hatvanhat éves asszony bátran hordhatja. Catherine Deneuve vele ellentétben lemondott a színekről és a bevállalós fazonokról, akárcsak Claudia Cardinale, aki legalább az anyagválasztással játszadozott egy kicsit.

A férfiak

Ki a legstílusosabb?

A divateseményeken valami oknál fogva kevesebb híres férfi jelenik meg, pedig a megnyerő külső az ő szempontjukból sem elhanyagolható. Ha mégis tiszteletüket teszik, mondjuk egy vicces férfidivathéten, akkor sem bonyolítják túl a dolgot, beérik egy sötét öltönnyel és egy világos inggel, lásd Adrian Brody és Kellan Lutz összeállítását. Teljesen más tészta Marc Jacobs, nála az lenne szokatlan, ha egy ilyen szettben jelenne meg a nyilvánosság előtt. Az ismert tervező persze a berlini divathéten sem okozott csalódást. Nem, ezúttal nem a csipkés ingruhában látogatott el az eseményre, hanem a nála már bejáratott összeállításnak számító ing és szoknya párosban.

Páros indulók

Kik alkotják a legstílusabb párost?

Természetesen a fotósok nemcsak magányosan álldogáló hírességekről készítenek fotókat, hiszen a sztárok is szívesen pózolnak párban, akárcsak a buliba járó fiatalok, főleg, ha szerelmi vagy családi szálak kötik őket össze. Az utóbbira remek példa Nicky és Kathy Hilton, akik nem öltöztek túlzottan össze, és mindenki a korának megfelelő ruhákat, kiegészítőket válogatott össze. Náluk egy kicsivel harmonikusabb párost alkotott Roberta Armani és Sophia Loren. Az olasz színésznő szokatlan módon nem mélyen dekoltált ruhában érkezett, hanem egy olyan pöttyös blézerben, amelynek mását a Zarában is meg lehet találni.

A szakmai párosok közül Anna Wintourt és Karl Lagerfeldet emelnénk ki, ütőképes duó fekete-fehérben. Bryan Adams, a fotóssá avanzsált rocksztár már kevésbé adott az eleganciára, amikor a berlini divathéten az Escada vezetőjével, Megha Mittallal állt kamerák elé, de ők legalább nem úgy néztek ki, mint akik egy temetésre érkeztek, lásd Kanye Westet és Kim Kardashiant, illetve az Antoine Arnault-Natalia Vodianova párost.