Topless nőkkel Dunát lehetne rekeszteni, de már jó ideje tudják a hölgyek és fotósok, hogy adott esetben hatékonyan lehet vadítani a koncepció megfordításával is. Azaz: felsőruházat van, alul viszont nincs semmi. A dolog olyan régóta benne van többé-kevésbé a köztudatban, hogy a szlengben külön szó is van rá, a donaldkacsázás (Donald kacsát ugyanis általában úgy szokták megrajzolni, hogy csak egy ing van rajta, semmi más). Viszont az öltözködésnek, illetve inkább vetkőzésnek ez a módja idén olyan népszerű lett, hogy így év végére már a szexipartól viszonylag messze álló celebek is simán bevállalják, és a divatlapokban is rengeteg példa látható rá. Mutatunk rá hat példát ebben a heti trendben. Legutóbb Rihanna donaldkacsázta a legnagyobbakat, de a korábbi esetekkel kezdjük ezt a 2012-es alul semmi-körképet.

Izabel Goulart

Az év valószínűleg első olyan divatmagazin-címlapja, amelyen donaldkacsázó nő látható, a Harper’s Bazaar spanyol kiadásának áprilisi számához tartozott. A modell bizonyos Izabel Goulart, aki brazil származású, és már csak azért sem állnak tőle távol a lenge öltözékek, mert a Victoria’s Secret angyalaként is dolgozik. A rajta látható zakót Emilio Pucci tervezte, és a spanyoloknak nyilván a vörös-fekete színösszeállítás miatt tetszett meg annyira, hogy más ruhát nem is adtak a modellre, csak egy fekete tűsarkút. Ha a teljes képet szeretné látni, kattintson a fotóra, és lapozza végig dolandkacsázós összeállításunkat!

Coco T

Ice T nője általában a mellét szokta kitenni a Twitterre, de nyáron hozzá is elért a donaldkacsázós hullám, és egy szép napon úgy döntött, hogy kivételesen felvesz egy szinte elegáns, fehér haspólót a fényképezkedéshez. Ez az eget rengető esemény persze nem került volna bele a Gumicukor hírfolyamába, ha Coco T nem alsóruházat nélkül veszi fel ezt a bizonyos pólót. Az angolspárga már csak hab a tortán.

Taylor Swift

A szende arcú énekesnő össze-vissza pasizik ugyan, de nyilvánosan vetkőzni nem igazán szokott. A Rolling Stone magazin ravasz fotósai azonban őnála is elrejtették az alsóruházatot, és az októberi szám címlapján Taylor Swift csupasz lábai kandikálnak ki egy vállra kapott dzseki alól. Ha az ember jobban megnézi, akkor persze látszik, hogy Swift nem vállalta be rendesen az alul semmit, egy forrónadrág van rajta annak ellenére, hogy kilóg belőle a fél feneke. Persze más testhelyzetben kevesebbet mutat ez az összeállítás, ez kiderül a fotózáson (még augusztusban) készült további fotókon. Nem túl meglepő, hogy a magazin címlapjára azt a képet választották be, ami a legjobban illik a donaldkacsázós trendbe.

Adrianne Curry

Októberben még egy olyan nő fordította meg a felállást, aki egyébként Coco T-hez hasonlóan általában a melleit fényképezteti. Adrianne Curry volt az, aki egy két hónappal ezelőtt egy kicsit rossz minőségű képen donaldkacsázott egy sportos melltartóval és egy izgalmasan legyűrt takaróval. Hiába, az alul semmi az álmos reggelek jellemző stílusa, amikor az ember az ágyból meztelenül kikelve csak a vállára kap valamit az első kávéhoz. Vagy éppen egy hírértékű Twitter-fotóhoz.

Kate Moss

A Vanity Fair decemberi számához Kate Moss nagyinterjút adott, amit itt olvashat el ön is, ha van egy üres fél órája. A cikkhez az egyik legismertebb divatfotós pár, Mert Alas és Marcus Piggot készített egy igen bevállalós sorozatot a brit modellről, amiben ugyan a topless képek vannak többségben, de 2012. végén a sorozatból egy donaldkacsázós fotó sem maradhatott ki. A teljes anyagot ide kattintva nézheti meg, ha kíváncsi rá. És miért ne lenne az, őszintén szólva érdekesebb, mint az interjú.

Rihanna

Ki a legjobb donaldkacsázó?

A végére hagytuk Rihannát, aki 2012-ben többet vetkőzött, mint amennyit énekelt, és meztelenkedős fotóit általában nem is rejti véka alá, hanem a Twitteren terjeszti őket, hogy minél szélesebb közönség élvezhesse őket. Ha eredeti posztunkat nem olvasta volna, most ne maradjon le az énekesnő legjobb barátnője, Melissa Forde által készített fotókról, amiken az elegáns fekete melltartó egyetlen kiegészítője egy jó adag szőrme. Rihanna annyira szereti egyébként a donaldkacsázást, hogy a GQ címlapján is ezt teszi, ott egy fekete bőrjakó van a vállán, olyan lazán, hogy mellköz-tetoválását is rendesen látni lehessen (galériánkból ez a fotó sem hiányzik természetesen). Ha végiglapozta képösszeállításunkat, szavazzon, ön szerint kinek áll a legjobban az alul semmi-trend! További donaldkacsázós fotókat a Buzzfeeden talál.