Kevés poénnak sikerült olyan gyorsan lejárnia, mint Psy gigaslágerének. A szavatosság lejárásának egyik legbiztosabb jele, ha már a hazai celebek is úgy érzik, hozzá tudnak tenni valami fasza viccet a végeredményhez. De kié a legrosszabb?

Geszti Péter

Geszti Péter még 48 évesen is csodásan adja elő azt a laza szövegládát, aki már a Rapülők élén is idegbajba kergetett mindenkit, aki valaha is hallott már rendes hip-hopot. A harmadik X-Faktor döntőjében ez a tulajdonságát használta arra, hogy végleg lezárja a Gangnam Style azon korszakát, amikor még vicces volt, hiszen ha valami Geszti Péterig is eljut már, az lejárt.

Irigy Hónaljmirigy

Az Irigy Hónaljmirigy az a humorformáció, ami 2012-ben is arra a tréfára épül, hogy férfiak öltöznek fel női ruhába. Ezt sikerült hozni az X-Faktorral kevert saját Gangnam-paródiájukban is, ami már garantálja is, hogy egy ország fogja a hasát a nevetéstől azért, mert a “mondd ez, hogy lett sztár” szótagszáma épp megegyezik az eredeti daléval.

Pamkutya

A Youtube megjelenése után komoly szerephez jutottak az önjelölt humoristák. Vannak példák, amikor ez jól megy, és van Pamkutya, aki Majkáék Belehalokjának paródiájával hozta össze az egyik legnézettebb magyar videót, hogy azóta megállás nélkül hozza össze az aktuális slágerek viccestett verzióit. Psy dalát például a Facebook-függőséggel hozta össze, ráadásul épp olyan stílusban, amiben azok a középiskolások szoktak hőbörögni, akik erre a karácsonyra sem kaphattak okostelefont.

Somogyi András

Húha, a magyar standup méltán népszerű figurája tud olyan tájszólással beszélni, mint Gáspár Győző! Mivel ez magában már nem is olyan érdekes, ezért elővette a Gangnam Style-t. Így legalább van indok arra, hogy miért nem szól a győzikésített szöveg semmiről  azon kívül, hogy évek óta lejárt vicceket ismételget.

Fluor Tomi és Istenes Bence

Ki a legrosszabb?

Fluor Tomi és Istenes Bence közös videója azért jobb kicsit, mert legalább még akkor elkészült, amikor nem volt minden sarkon egy Gangnam Style köré épülő flashmob. Ettől függetlenül az alig több, mint két perces videó közben egy érzés járja át a nézőt: ezt is sokkal jobban élvezték a készítők, mint a nézők.

A Gangnam Style klipje egyébként hivatalosan is az év legnézettebb videója lett, az egész világon csak pár ország létezik, ahol nem Psy vezeti a listát. Brazíliában például még van remény, csak a második lett, mivel ott Munhoz & Mariano dalaz vezet, de Kolumbiában és Lengyelországban is helyi zenészek lettek a befutók.