Alternatív eheti trendünkben a Tetoválók Éjszakáján megjelent lányok közül választhatják ki az önöknek legjobban tetszőt, de bemutatjuk magát az eseményt is. Az ingyentetkóért bírja a tolongást a magyar, de nézhetjük a dolgot úgy is: sokakat érdekel a tetoválás, és a kapcsolódó testmódosítási-művészeti ágak.

Tetoválással foglalkozó rendezvényekből több volt már itthon (kettőt mi is megnéztünk), december 29-én viszont először tartottak Tetoválók Éjszakáját (a Tetoválók Szakmai és Érdekvédelmi Egyesülete szervezte). Ott voltunk, és hét, az eseményen megjelent lányt fotóztunk le önöknek azért, hogy kiválasszák közülük a legtetszetősebbet. Később mondunk többet is, görgessen.

Iron Klaudia

Első versenyzőnk az Aktmodell egykori szereplője - akivel nem jó kekeckedni -, maga is tetovált lány. A sajátján kívül többféle bőrt, súlyos kiegészítőket, meg némi vöröset dolgozott bele az öltözetébe, amely eléggé dominás, de hát ez meg kit zavar? A szöges lábbeli elég vagány darab, és ha jól megfigyelik, a szett színei passzolnak a karján látható motívumokéhoz. Véletlen? Aligha.

Piros Öv

Íme, egy újabb bizonyíték a kis fekete ruha univerzalitására. A képen kátható hölgy vörös harisnyával, piros övvel és körmökkel viseli, na meg rengeteg tetoválással. Kiemelnénk még az egyszerű, de elegáns szemüveget, és az ízléses kiegészítőválasztást: minek fokozni a hatást, ha a hatás már önmagában is fokozott? Piros Öv az arcán ékszerez, máshol szinte nem is.

Párduc Masni

Párduc Masni valószínűleg a hétköznaokban is hasonlóan öltözhet, megjelenése a rockabillyt kombinálja a laza eleganciával. Szigorú arckifejezése ne tévesszen meg senkit, az együtt töltött nettó huszonhat másodperc alapján nagyon kedves jelenség. És jó ízléssel választott rúzst.

Riadt Bőr

Következő versenyzőnk egy olyan bőrfűzőt öltött magára, amelyből nem lóg ki mindene, és elég egyszerű is. Szoknyája és egyebei is elég egyszerűek, de hát minek is bonyolítaná a dolgot, amikor a haja és a tetoválásai is elég feltűnőek. Az ajakpiercingjéről nem is beszélve. A fotózás közben megjegyezte, szerinte minden képen furán néz ki - ha bizonyítaná az ellenkezőjét, rá kattintson!

Tüskés Száj

A színes hajú rokkabillipank megjelenése minden, csak nem unalmas. Ha a képre kattint, tetőtől talpig megtekintheti a főleg feketébe öltözött lányt, táskástul. Higgye el, megéri.

Piercer Márti

Márti, mint kiderült, piercingeket készít másoknak (ezt a folyamatot legfelső galériánkban végig is követheti). De mi nem ezért fotóztuk le, hanem mert nőies és visszafogott, gyakorlatilag munkaruhában van, amely hagyja érvényesülni a varratait. A cipőjétől eltekintve tökjó az összkép, a haja meg a tömegben vergődés, látványkonyhagőz és töksötét ellenére is szép.

Fekete Harisnya

Fekete harisnya nem bonyolította túl a dolgot, egyszerűen csipkébe és feketébe öltözött, mint gyakorlatilag bárki egy közepesnél nagyobb gótbuliban. A végeredményt vörös körmökkel és erős rúzzsal fokozta, így amennyiben önnek bejön a gótikus romantika, és nem zavarja, hogy a fekete harisnyáj lábujjai kitekintenek a cipőjén, bizonyára a szívébe zárja.

Szivárvány Haj

Az esemény valószínűleg legmosolygósabb, továbbá legszínesebb hajú lánya. Neki is csak dicsérni tudjuk visszafogottságát, amellyel alapot biztosított az egyébként rikító színeihez. Hogy tetoválása van-e, azt elfelejtettük megkérdezni, de ettől még nyugodtan szavazzon rá.

Ki a legjobb?

Ezek után önnek végképp semmi dolga nem maradt, mint hogy szavazzon a kedvencére. Amennyiben a profizmusra esküszik, nyilván Iron Klaudiára fog voksolni, ha viszont a színes tetovációk és az elegáns kis fekete ruha kettőse nyűgözi le, az ön barátja Piros Öv.

Párduc Masnit igazából bárhol el tudnánk képzelni ebben a szettben, ez jelentjet előnyt és hátrányt is, csakúgy, mint Riadt Bőr feltűnő, de kedves megjelenése. Tüskés száj mind a punk, mind az arcpiercing-rajongók potenciális kedvence, Piercer Márti pedig visszafogottsága miatt lehet befutó. Fekete Harisnya stendhali színekben pompázik, de a kilógó harisnyás lábujj miatt megosztó jelenség. Önnek bejön? Vagy inkább a szivárványszínű hajat értékeli?

Milyen tömeg?

A Tetoválók Éjszakáján az elgondolás nagyjából ugyanaz, mint a Múzeumok Éjszakájánál: akit kicsit is érdekel a téma, jöjjön el, nézze meg, pontosan mi is ez, közben meg bulizzon. A helyzet annyiban volt más, hogy itt ingyentetoválás és piercing is volt, ami (mármint a grátisz portéka) a magyarokat hagyományosan megmozgatja.

Így esett, hogy a Petőfi Csarnokban iszonyatos tömeg gyűlt össze, és erre alighanem a szervezők sem számítottak. Az mondjuk nem sokat jelent, hogy több mint hétezren lájkolták az eseményt, de abból azért már ki lehet indulni, hogy több mint 3600-an jelezték előre, hogy ott lesznek. Jó, nem akármikor lehet helyszínt módosítani, de ennyi emberhez egyszerűen kicsi volt a terület. A koncertteremben nem volt eszelős zsúfoltság, mindenhol máshol igen. Az esemény Facebook-oldalán többen csalódottan nyilatkoztak, főleg a tömeg okán, amely miatt alig lehetett látni valamit.

Értelme mégis volt a dolgoknak: ilyen eseményeken tudnak bemutatkozni azok a mesterek, akik még nem ismertek szélesebb körben, így szélesíthetik vendégkörüket. Berinkey Kati (Magus Tattoo) például három éve aktív, és többszáz tetoválást készített, de még nem ismert. Mint a Velvetnek elmondta, csak ilyenkor rajzolhat teljesen olyat, amilyet szeretne. „Én döntöm el, hogy hova, mekkorát és mit. Ez tökjó a fiataloknak, akik itt ki tudnak bontakozni, és akikhez nem úgy mennek a szalonba, hogy a saját mintáikat kérik, hanem valami hozott dolgot. Mondjuk szerintem aki tehetséges, az előre tud jutni, és kell is, hogy legyenek új dolgok - hál'istennek a középszerű, unalmas dolgok már kezdenek kimenni a divatból. Lassan mindenki úgy kezeli a bőrt, mint egy papír, és a saját elképzeléseit, grafikáit, festményeit viszi át rá. Szerintem ez azoknak a célja, akik a tetoválást művészetként űzik."  Alábbi galériánkban megkíséreljük bemutatni a történteket, és Berinkeynek az eseményre kiválasztott rajzát is láthatják.