A világ egyik legtöbbet plasztikáztató országában a nők a nyugati celebnőkre szeretnének hasonlítani. Egy blog bemutatja, milyenek a műttetők a beavatkozás előtt és után.

„A koreai nők nem azért végeztetnek magukon plasztikai műtétet, hogy fehérnek tűnjenek. A koreai és ázsiai nők, nem akarok udvariatlan lenni, de egyáltalán nem rájuk akarnak hasonlítani, hanem a saját szépségüket hangsúlyozzák. [...] Csak azért, mert egy ázsiai nagyobb szemet, homlokot, és fehérebb bőrt szeretne, még nem jelenti azt, hogy fehérek akarnak lenni, csak hogy szeretnének megfelelni azoknak a generációk óta meglévő sztenderdeknek, amelyek néhány külföldiire pont ráillenek" – idéz a Jezebel egy blogot, amely kizárólag koreai nők arcátalakító műtéteivel foglalkozik. (Néhány kép erősen photoshopgyanús, de a végeredmény kétségkívül a vágyakat tükrözi.)

Főleg a szemhéjplasztikával, mert erre vágynak a legtöbben, de népszerű az áll-és orrplasztika is. Annak ellenére, hogy mint minden műtét, elég kockázatos. Dél-Korea egyébként a tavalyi adatok szerint a világ legtöbbet plasztikáztató országa. Julia Lurie, egy ott dolgozó angoltanár elmondása szerint tanítványainak határozott elképzelései vannak a szépségről.

„Fehér bőr. Nagy szemek. Vékony. Magas. B kosárméret" – így lehet összefoglalni az általános álláspontot. A helyzetetet csak fokozza a már nemcsak helyi szinten, de nemzetközileg is egyre népszerűbb K-pop (tudják, ami a Gangnam style-t okozta). Nézze meg galériánkat, amely bemutatja, milyen kézzelfogható hatással járnak a vágyak és trendek. Az alábbi videón pedig megtekintheti, hogyan zajlik egy szemnövelő műtét.