Lauren Drain először azzal hívta fel magára a figyelmét, hogy otthagyta a Westboro Baptist Church nevű egészen elvakult vallási csoportot, annak ellenére, hogy az egész családja a közösség tagja. A szektás élményeiből írt egy könyvet, most pedig mémként terjed, mert nagyon szexin nézett ki egy akadályfutás közben.

„Hihetetlenül fotogén Spartan Race versenyző” – ezzel a névvel terjed egy kép néhány napja az interneten, ami Lauren Draint ábrázolja, aki elindult az extrém akadályfutáson, és egy szögesdrót alatt olyan sikkesen kúszott át nyakig sárosan, mintha Leonardo DiCaprionak pózolna a Titanicban.

Hirtelen olyan népszerűségre tett szert a fiatal, szexi lány, mint férfi megfelelője, a nevetségesen jóképű futó, azzal a különbséggel, hogy amikor kiderült, hogy a kép Lauren Draint ábrázolja, az is kiderült, hogy az ő nevével azért találkozhatott az elmúlt hónapokban az, akit érdekelnek az amerikai vallási fanatikusok.

Lauren Drain volt ugyanis az, aki idén márciusban megjelentetett egy könyvet szektás éveiről öt évvel azután, hogy kiugrott, kirúgták a Westboro Baptist Churchből, egy vallási közösségből, ami leginkább arról ismert, hogy különösen gyűlöli a melegeket, és bármit, ami a homoszexuálisokhoz köthető. Lady Gagától kezdve, a Foo Fightersen át a melegek legapróbb jogegyenlőségéig.

Drain és az egész családja, mindkét szülője, a testvérei hosszú éveken át voltak a közösség tagjai, a híressé vált lányon kívül a család többi tagja a mai napig a közösségben van, Drain viszont hét év után, 2008-ban kiugrott. Vagyis inkább kirúgták, miután elkezdte megkérdőjelezni a közösség tanait, különösen a homoszexualitás súlyos elítélését.

Azóta teljes mértékben szakított a Westboro Baptist Churchcsel, idén megjelent könyvével hozott néhány kellemetlen percet a közösségnek, mert leírta, hogy milyen volt az a hét év, amíg a szervezet tagja volt, egyébként meg igyekszik úgy élni, ahogy a közösségben nem élhetett.

Van egy vőlegénye, nővérként dolgozik egy kórházban, és egy csomó olyan sportot űz, amire korábban nem volt lehetősége. Falat mászik, CrossFit-edzésekre jár, vagy éppen extrém akadályfutásra, ahogy az elhíresült képén is látható.

Amikor nem nővérként dolgozik, akkor igyekszik kihasználni a könyvével jött sikert. Facebookon valamivel több, mint 20 000 rajongója van, és az ügynökén keresztül szívesen vállal mindenféle nyilvános szerepléseket, különösen olyanokat, amikor arról beszélhet, hogy miért nem túl jók a zárt vallási közösségek. Részt vett például a No H8 kampányban is, amiben különféle híres és közepesen híres emberek a melegek elfogadásáért tüntettek. Drain nyilván az érdekesség kedvéért került bele a kampányba, mert egy olyan közösségből jött, ahol a melegeket próbálták felszámolni, és pár szabad év alatt eljutott odáig, hogy szíve szerint elfogad bárkit.