A luxusdivatházak számára nagy kihívás, hogy meghódítsák azt a célcsoportot, amelynek tagjai általában hallani sem akarnak a divatról: a heteroszexuális férfiakat. A marketingdilemma megoldása egyszerű, be kell csalogatni valahogy néhány híres, heteroszexuális férfiak által kedvelt heteroszexuális férfit ebbe a világba, ami magától elsősorban inkább csak nőket és melegeket vonz. A kritériumnak elsősorban sportolók (másodsorban színészek) felelnek meg, közülük is a focisták a legértékesebbek a jelek szerint. Most volt a milánói és még tart a párizsi férfidivathét, mutatunk tehát hat férficelebet az eseményeken megjelentek közül: hát őket sikerült bevonzani. Heti trend két focistával, két színésszel, egy énekessel és egy divattervezővel. Ki nézett ki a legjobban?

Lionel Messi

Miután David Beckham és Cristiano Ronaldo már megvolt az Armaninak (David Beckham egy rakás másik cégnek is), Gerard Piqué pedig a Zarának, valószínűleg elég bődületes licit lehetett Lionel Messiért a divatházak között. Végül a Dolce & Gabbana került ki győztesen a színfalak mögött zajlott versenyből, ezek szerint ők kínálták a legtöbbet az argentin focistának. A dolog még egészen friss, de Messinek máris jelenése volt a Dolce & Gabbana legutóbbi férfidivatbemutatóján Milánóban, amit egyébként egy meztelenül a kifutóra szaladó férfi zavart meg egy vicces pillanatra. A sokszoros aranylabdás labdarúgó egyelőre nem tud (vagy akar) úgy öltözni és pózolni, mintha a skatulyából húzták volna ki, a fekete zakóból, fehér ingből és szürke nadrágból álló összeállításban valahogy kicsit szerencsétlenül néz ki, legalábbis Beckham és Ronaldo legmetroszexuálisabb pillanataihoz képest. Egyébként meg persze szeretnénk mi olyan szerencsétlenül kinézni egy divatbemutatón (vagy akárhol), mint Lionel Messi.

Michael Pitt

Michael Pittet művészfilmekből és a Broadwalk Empire című sorozatból lehet ismerni. Eredetileg szőke, de most feketére van festve a haja, amitől porcelánfehér bőre természetellenesen sápadtnak tűnik, bizonyos fotókon kifejezetten vámpírszerű Pitt megjelenése. Ennek ellenére ott feszített ő is a Calvin Klein milánói divatbemutatóján az első sorban, egy csupafekete öltönyben, nyakkendő nélkül, de lila árnyalatú cipőben, amihez meglepő módon nem vett zoknit (vagy titokzoknit vett). Ennek ellenére ő – Messivel ellentétben – mégis olyan, mintha skatulyából húzták elő. Vagy ha maradunk a vámpíros hasonlatnál: koporsóból.

James Franco

James Francót a szíve, illetve a szerződése egy másik márkához húzza, a Guccihoz. Ő magára a divatbemutatóra szintén nyakkendő nélkül ment, egy szürke zakóban és fehér ingben, de az azt követő eseményre átöltözött egy perfekt fekete öltönybe, amit tényleg mintha csak ráöntöttek volna. Ő az első mellesleg, akit nyakkendőben látunk, és nem lövünk le nagy poént, ha előre szólunk, hogy egyben az utolsó is. Kedves férfiolvasóink: ha egyszer divatbemutatóra hívják önöket Milánóban vagy Párizsban, ne ijedjenek meg, nem kell nyakkendőt venni.

Marco Mengoni

Marco Mengoni neve önnek valószínűleg nem cseng ismerősen, de az olasz könnyűzenében most ő az egyik legnagyobb sztár, amióta megnyerte az ottani X-faktort pár évvel ezelőtt. De ő képviselte májusban Olaszországot az Eurovízión, ahol rögtön a legsármosabb férfielőadóként emlegették, ezért ha ön is nézte a dalversenyt, talán még emlékszik rá. Neki nyilván nem kellett messzire mennie, hogy ott legyen a Salvatore Ferragamo divatbemutatóján a milánói férfidivathéten, de olasz létére bevállalt egy kis különlegességet: egy rövid nadrágszárú, fehér öltönyt. A nagyon nyárias viseletet mellkasszőrvillantós ing egészíti ki, valamint színben passzoló, bokánál bőségesen harmonikázó zokni.

Marc Jacobs

Marc Jacobs 1997. óta a Louis Vuitton művészeti igazgatója, így nem csoda, hogy ott volt a márka párizsi férfidivat-bemutatóján, annak ellenére, hogy a férfiruházatért felelős vezető tervező nem ő, hanem a brit Kim Jones. Mindenesetre a főnök olyan szerelésben megy a saját cége bemutatójára, amilyenben akar, Marc Jacobs pedig most Párizsban egy piros-kék pizsamaszerű összeállításban akart menni. Hozzá koptatott fehér tornacipőt vett, meg egy neszeszerre emlékeztető bőrtáskát. Felsőjének ujjai fel voltak tűrve, ezért a nagyításban remekül meg lehet nézni vicces tetoválásait. Hm.

David Beckham

Ki nézett ki a legjobban?

Egy Beckhamnek természetesen a világ bármelyik divatbemutatóján ott a helye, legyen az Victoria vagy David (vagy akár valamelyik gyerekük). De mondjuk logikus, hogy a párizsi férfidivathétre mégiscsak a férj megy el, ugyebár egyrészt Párizsban játszik idéntől, másrészt most már neki is van saját divatmárkája, igaz, hogy csak alsónadrágot árul, és azt is a H&M-mel közösen. David Beckham sötét zakóban ült a Louis Vuitton-bemutató első sorában, most megint szakállas, de annyira, hogy még a nyaka sincs megborotválva (mint ahogy Marc Jacobsnak viszont igen). A focista példáján remekül látszik, hogy egy jól eltalált zakó mennyire öltöztet: alatta csak egy sötétzöldes árnyalatú póló és egy farmer volt rajta bakanccsal, az összhatás mégis egész elegáns tud lenni annak ellenére, hogy (vagy talán pont azért, mert) Beckham egy fickós húzással felhajtotta zakója gallérját. Hogy a Dolce & Gabbanához történt leigazolásával most Messi válik-e a következő David Beckhammé, az hamarosan elválik, addig is nézze végig fotóinkat, aztán szavazzon, hogy a férfidivatheteket látogató celebek közül ki nézett ki a legjobban!