A vasárnap esti bulival ér véget a Sziget fesztivál, ahol megpróbáltuk kiszúrni a tarka tömegből a legfurábban öltözött látogatókat. A bizarr ruhák kedvelői között vannak Szigetújoncok és fesztiválveteránok egyaránt – utóbbiak közül többen egyenesen a testükön viselik korábbi élményeik ereklyéit. Mint tudjuk, Budapest legnagyobb fesztiválját nemzetközi közönség látogatja, nézzük tehát országok szerint a legérdekesebb egyéniségeket. Heti trend.

Franciaország

Első alanyunk a legkreatívabb azok közül, akik igazi, keményvonalas fesztiválrajongók. Ez a francia fiatalember korábbi karszalagjaival díszítette ezt a pólót, és azt mesélte, hogy már több éve mindig ebben a felsőben fesztiválozik. Az idők során többen írtak-rajzoltak is rá, a hátulján például megfigyelhető, milyen egyhangú diétára vált át a srác, amikor a Szigeten van. A fenti kép csak ízelítő, ha az összeset látni szeretné, kattintson a fotóra!

Németország

Ez a szimpatikus fiatalember roppant készségesen magyarázta el, miért van így öltözve. Mint megtudtuk, ez a ruházat hazájában, Németországban a régi mesterlegények egyenöltözéke volt. Amikor valaki inasként kitanult egy szakmát, mestere elküldte három évre és egy napra vándorútra, hogy világot lásson, és így még tovább fejlődjön szakmájában. Ehhez a vándorúthoz hordtak annak idején ilyen öltözéket. Ez a fiatalember ezek szerint a fesztiválokon próbálja megszerezni az élethez szükséges tapasztalatokat (nem is rossz gondolat!) – elég egy pillantást vetni a csuklójára, és máris egyértelmű, hogy egyáltalán nem jár már a tanulmányút elején. Azt mondja, a kedvence azért nem a Sziget, hanem a német Herzberg hippifesztivál.

Olaszország

Ezek az olasz fiúk először jöttek el a Szigetre, de persze amint a fotón is látszik, a nagy hőségre való tekintettel ruházatukról nem sok mindent tudtunk meg a futó találkozás alkalmával. Amiért mégis pont őket kértük fel egy fotóra a nagy tömegből: barátságuk és összetartozásuk jeléül ugyanolyanra szőkítették ki a hajukat. Az összhatás egészen egyedi, főleg úgy, hogy mindegyik srác rendelkezik többé-kevésbé tekintélyes szakállal, amit azonban egyikük sem volt hajlandó hidrogéneztetni.

Svájc

És akkor jöjjenek a jelmezesek! Ki gondolta volna, hogy Alvin mókusai ilyen jóban vannak Tigrissel a Micimackóból? Hát ezek a svájci fiatalok gondolták, amikor jelmezt választottak a Szigetre jövet. A beöltözés, főleg az állatos beöltözés nagy hagyomány a fesztiválokon, és ők úgy döntöttek, ezt a tradíciót a Szigetre is elhozzák, holott korábban még egyszer sem jártak itt. Megkérdeztük őket, hogy nincs-e melegük a negyven fokos kánikulában a mókusprém alatt, de azt mondták, egyáltalán nem. Az egyik fiatalember még ki is cipzározta a jelmezét: tényleg nem izzadt alatta. Rejtély.

Hollandia – fiúk

A hollandok nagyon népszerűek a többi fesztiválozó körében, és ráadásul általában ők vannak a legtöbben a Szigeten, bár idén mintha a franciák nagyon a sarkukban lennének. Mindenesetre Hollandokból egy fiú- és egy lánycsoportot is sikerült leakasztanunk, közülük a fiúk a jelmezesek. Itt még annyi összefüggés sincs, mint amennyi a mókusok és Tigris között: ketten vikingnek vannak öltözve, a harmadik srác pedig valahonnan szerzett egy leopárdmintás női ruhát, és abban fesztiválozott, itt éppen a műszörf kipróbálására vártak. Pózolni tudni kell: a transzvesztita fiatalember külön pontot érdemel azért, ahogy a női ruhához befeszíti a bicepszét.

Hollandia – lányok

Ki a legjobb?

A zászlós short senkit ne tévesszen meg, ezek a lányok szintén hollandok, talán csak a punk stílus iránt érzett elköteleződés miatt vett egyikük brit nadrágot, hiszen a punk hazája Anglia. Egyre kevesebb az igazi punk a Szigeten, amit valószínűleg elég kevesen sajnálnak, hiszen a parasztkodó, részegeskedő, bűzlő, ronda, de tarháló fiatalok (vagy nem is annyira fiatalok) ritkán lopják be magukat az ember szívébe. Ráadásul a jegy árát év(tized)ek óta nem is tudják kifizetni. Ennek a holland lánynak a részéről is inkább csak főhajtás ez a viselet és séró, mint az életfilozófiával való 100%-os azonosulás, de főhajtásnak legalább igazán látványos. Főleg ezzel a bikinifelsővel. Barátnője mintás-színes ruhájára sem lehet mondani, hogy tizenkettő egy tucat lenne belőle, ezért bizonyosak vagyunk benne, hogy ők ketten nem fognak rosszul szerepelni a sok férfival szemmen szavazásban. Persze ha önnek más jobban tetszett, szavazzon másra, a lényeg, hogy előtte nézze végig rendesen a fényképeket!