A divatfotózás egy igen bonyolult szakma, mert egyrészt mindig valami újat kell kitalálni, másrészt mégis első blikkre felismerhetőnek-beazonosíthatónak kell lennie a modellnek, a ruháknak, sőt, ideális esetben a fotósnak szintén. Ráadásul muszáj minél szexibbnek lenni, de úgy kell vetkőztetni, hogy azért a divatból is látszódjon valami. Mindezt a világ leghíresebb divatfotósai vagyonokért csinálják, és ők azért kérhetnek el ennyit, mert az ő egyéni stílusuk elvileg utánozhatatlan és azonnal felismerhető. Hát akkor most teszteljük a dolgot: ön a leghíresebb fotói alapján felismeri, melyik sztárfotósról van szó?

A kvíz készítésekor összeszedtük a jelen leghíresebb 10 divatfotósát, őket kell majd képeikről felismerni. Két kakukktojás van van közöttük. A tízből az egyik azért kakukktojás, mert ő már évekkel ezelőtt meghalt, de stílusa annyira nagy hatással volt a későbbiekre, és annyira sok emlékezeteset alkotott, hogy még mindig odafér a jelen legnagyobbjai közé. Egy másik pedig azért kakukktojás, mert nem egyetlen személyről van szó, hanem egy párról, akik mindig együtt dolgoznak. És ha úgy vesszük, van még egy kakukktojás, mert ebben a férfiszakmában ritkán jut a csúcs közelébe egy női fotós, de a tízből egy mégiscsak hölgy.

Szóval van ez a 10 nagyon híres képgyáros, de hogyan döntsük el, hogy kinek melyek a leghíresebb fotói? Hogyan tudunk a kvízhez áttekintést mutatni a játékosnak az egyes fotósok stílusáról egyetlen képpel? Erre a problémára egy elég primitív megoldást választottunk: ugyebár a Google mindenből a legnépszerűbb találatot helyezi az oldal tetejére. Megnéztük tehát, hogy erre a 10 névre miket ad ki a Google képkeresője, és az eredményekről készítettünk egy-egy screenshotot, így legalább nem csak egy-egy fotó alapján kell felismerni a fotóst, hanem mindenkitől a leghíresebb 8-10 kép kombóját mutatjuk.

10 kérdés lesz, mindig 5 közül kell kiválasztani a helyes választ, így aki csak össze-vissza kattintgat (vagy akinek fogalma sincs a divatfotósokról), annak valószínűleg 2 helyes válasza lesz. A jó szeműeknek és a jó memóriájúaknak kb. 3-5 találata lesz, de ha ön 5-nél többet eltalál, akkor ön valószínűleg rendszeresen olvassa a divathíreket és figyel a fotósok neveire is. 9 és 10 helyes találat esetén pedig könyvelje el magát nyugodtan divatfotó-szakértőnek.

Összeszedtük a világ jelenleg leghíresebb 10 divatfotósát. Beírtuk a nevüket a Google képkeresőbe. Csináltunk egy screenshotot a legfelső találatokról. Ki tudja találni, mikor melyik névre kerestünk rá?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »