A shit, azaz a szar a legnépszerűbb káromkodás a Facebookon, nők és férfiak a legtöbb korosztályban ezt használják a leggyakrabban. Státuszüzeneteket, képek alatti kommenteket vizsgáltak három napig, ebből derült ki például az is, hogy a férfiak többször használják a dick (fasz) és a pussy (punci) szavakat, mint a nők.

Egy új API-modul lehetőséget ad arra, hogy a státuszüzenetekben (privát és publikus) és a fotók alatti kommentekben lévő szövegeket ki lehessen elemezni. A használt szavakból, mondatokból a kommentelők életkorát, nemét és tartózkodási helyét is megtudták, 13 évestől az 55 felettiekig férfiak és nők káromkodási szokását figyelték három napon át. Így derült ki, hogy a 'szar' kifejezést a nők és a férfiak egyaránt rengetegszer használják az Államokban – számszerűsítve 10,5 millió amerikai facebookos interakcióban.

A 'shit' után a 'fuck' (basszameg) következik 9,5 millióval, a 'damn' (nyomorult, átkozott) 6,3 millióval, a 'bitch' (picsa, ribanc) 4,5 millióval a negyedik a népszerűségi listán, a 'crap' (hülyeség, faszság) zárja a sort 2 millió interakcióval. A fuckról nem világos, hogy mondatokból kiemelve (wtf, azaz mi a fasz, vagy például gtfo - get the fuck out, azaz menj a picsába) készült-e a statisztika, vagy önmagában használják rengetegen. Életkoronként sincs nagy eltérés: a 'fuck' a 13 és 17 éves illetve a 18 és 23 éves korosztálynál is az első, a 'shit' a második és a 'bitch' a harmadik.

25 felett egészen az 55 felettiekig bezárólag a 'shit' a legnépszerűbb. Amíg a 25 és 35 közöttiek a fuckot használják még rengetegen, a 35 felettieknél a 'fuck' csak a harmadik, a 'shit' után a második a 'damn'. A nők és a férfiak között mindössze annyi a különbség, hogy a férfiak gyakrabban használják a Facebookon a dick (fasz) és a pussy (punci) szavakat. A facebookos programmal az angol anyanyelvű országokat is külön megnézték, amíg az Államokban a shit áll az élen, az angol, a kanadai és az ausztrál facebookozók a fuckot használják a leggyakrabban. Második a shit, tehát olyan nagy eltérés nincs az országok közt.