Vasárnap este nyolckor kezdődik az ezúttal Amszterdamba került MTV European Music Awards, amit itthon is nézhetünk például a VIVA-n, és persze az MTV-n. Most elmondjuk, miért érdemes nézni az ideit.

Miley Cyrus

Az elmúlt pár évben a zenei aktualitások már megint visszaköltöztek az USA-ba, aminek az a szomorú hozadéka, hogy a legaktuálisabb előadóknak már megint akkora pofájuk van, hogy csak mutatóba ugranak át Európába. De most Amszterdamba érkezik Miley Cyrus, akinek már a neve is garancia, hogy történik valami botrányos: az aligruhától kezdve a legendás seggrázásig minden megtörténhet.

Prosztó viccek

Az, hogy Will Ferrell megjelenik, már garancia a lehető legostobábban szórakoztató viccekre a műsorban. Az pedig, hogy Ferrell a Ron Burgundy nevű híradós alteregójaként érkezik, teljesen biztossá teszi, hogy valamelyik előadóról elmondja, mennyire dugná meg. Olcsó poén persze, de élő adásban mindig működik.

Snoop Dogg

Snoop Doggnak már rég nem érdekes különösebben a zenei teljesítménye, helyette sikerült főállású szórakoztatóvá válnia. A zenei díjátadókat az isten is neki teremtette, hiszen pár dal előadása mellett remekül előadhatja azt a valósággá vált rajzfilmfigurát, ami gyakorlatilag minden élethelyzetben jól áll neki. Snoop Doggot nézni nyilvános eseményeken egyszerűen tökéletes esti kikapcsolódás.

Jó csajok és jó pasik

Ha Miley Cyrus, Will Ferrell és Snoop Dogg nem lenne elég, akkor jelezzük, hogy mint minden díjátadó, az EMA is tele lesz jó nőkkel és sármos férfiakkal. Akinek nem lenne elég Katy Perry aktuális gigadekoltázsa, annak ott van a 26 éves Ellie Goulding, aki nem csak énekel, hanem szép is, de Icona Popra sem lehet panasz. Férfi fronton láthatja a laza jóképűséget Robin Thicke-től, a serdülő vonalat Bruno Mars képviseli, a mélyérzésű drámák rajongói pedig Jared Leto igéző tekintetével találkozhatnak.

Pop

Igazán nem akarunk úgy csinálni, mintha az MTV-közeli díjátadók még mindig a régi fényükben tündökölnének, de még mindig ezek a legközvetlenebb lehetőségek arra, hogy kicsit közelebb kerülhessünk ahhoz a minőséghez, amihez Magyarországon gyakorlatilag lehetetlen. Persze elvagyunk mi a leginkább magyar celebek itatására létrehozott Cometen minden évben, de azokat a látványelemeket, show-t és csillogást, amit egy EMA tud hozni, tényleg érdemes megnézni évente. Kicsit irigykedve figyelhetjük az elsővonalas sztárokat, akik nem egy pesti panelban laknak, és nem a sokadik tehetségkutatóban tűntek fel. Ráadásul az év legnagyobb slágereinek előadói közül is láthatunk párat: Ellie Gouldingnak kettőhöz is van köze, de Icona Pop és Robin Thicke is alapjaiban határozta meg az idei évet. És akkor még nem is beszéltünk itt Miley Cyrusról.