Quentin Tarantino örök hivatkozási alapja, a Ponyvaregény annyira jó film, hogy még majdnem húsz évvel a megjelenése után is kiderülnek róla izgalmas dolgok. Ezeket foglalta most össze az Uproxx.

1. A Chevrolet Chevel Malibu, amiben a John Travolta által alakított Vincent Vega furikázza Miát, Quentin Tarantinóé volt. A Ponyvaregény felvétele alatt ellopták, és egészen az idei évig nem került elő, egy rendőr állította meg, mivel látta, hogy fura külsejű tinédzserek ülnek benne.

2. Samuel L. Jacksonnak eredetileg egy óriási afrofrizurát akartak csinálni, de a parókapróbálgatás közben kiszúrták, hogy a filmben is látott frizura még jobban áll.

3. A legendássá vált bibliai idézet valójában nincs is benne a Bibliában, csak a vége hasonlít Ezékiel könyvéhez.

4. Bár sokan el sem tudnák képzelni a filmet úgy, hogy nem Uma Thurman alakítja Mia Wallace-t, a forgatás előtt Isabella Rossellini, Meg Ryan, Daryl Hannah, Joan Cusack és Michelle Pfeiffer is esélyes volt a szerepre.

5. Jules Bad Motherfucker (magyarul faszagyereknek fordították) feliratos pénztárcája Quentin Tarantinóé volt, a felirat pedig az 1971-es Shaft című film betétdalára utalt. Érdekes, hogy Samuel L. Jackson 2000-ben meg is kapta a Shaft-remake főszerepét.

6. A dílerként dolgozó Lance szerepét eredetileg maga Tarantino játszotta volna el, de annyira szeretett volna a kamera mögött állni Mia túladagolásos jeleneténél, hogy inkább Jimmie Dimmick karakterét választotta.

7. Butch Honda Civicje több Tarantino-filmben is feltűnik: a Jackie Brownban a címszereplő használja, a Kill Bill második részében pedig a sztriptízbár előtt áll.

8. A stáblistán feltűnik egy Cofee Shop nevű ember is, akit Robert Roth alakít. Az ok, amiért nem a kávézó tulajdonosaként szerepel, hanem konkrétan kávézóként, ez itt.

9. Bár az ember azt hinné, hogy a Ponyvaregényt mindenki szereti, az amerikai republikánusok egykori elnökjelöltje, Bod Dole nyíltan támadta a filmet, és úgy általában Tarantinót magát. A legnagyobb gondja az volt, hogy szerinte a Ponyvaregény valami romantikus dologként állítja be a heroint.

10. A film vége felé Bruce Willis egy csomó fegyver közül választja ki, melyikkel tegyen rendet. Ezek a fegyverek egytől egyig másik filmekre utalnak: a kalapácsot a Péntek 13 második részében használták, a baseballütő az Emelt fővel című 1973-as filmre utal, a láncfűrész a Texasi láncfűrészes felé tiszteleg, végső győztes szamurájkard pedig a Sógun orgyilkosa 3 című japán alkotást népszerűsíti kicsit.