Egy grafológiai elemzés általában azzal kezdődik, hogy a grafológus megkérdezi az író nemét. De vajon el lehet-e dönteni csupán a kézírása alapján valakiről, hogy férfi-e vagy nő? Egy új kutatás szerint ha nem is bizonyosan, de jó eséllyel igen. Na ezt a pudingot fogjuk most megenni egy kvíz formájában.

Egy pár percre most ön is brit tudósnak érezheti magát, ha kitölti az alábbi linkről indítható a kvízt, ami ezúttal inkább kutatás, mint fejtörő, hiszen semmilyen tárgyi tudás nem kell hozzá, csak az, hogy az ember a megérzéseire hallgasson. A Daily Mailen találtuk meg ugyanis a Survata cikkét arról, hogy egy új felmérés szerint az emberek ha nem is mindig találják el, de egy kicsit többször érezenek rá helyesen, hogy az író férfi-e vagy nő, mint amennyit a vak tyúk is talál szemet effektusnak be lehetne tudni. Mindezt 10 darab kézírásmintával tesztelték és 3100 emberen – mi ennél egy kicsit megbízhatóbb eredményt szeretnénk, ezért 12 kézírásmintát gyűjtöttünk be szerkesztőségünkben, és reménykedünk, hogy 3100 embernél több fogja kitölteni a kvízt.

Ha az alábbi linkre kattint, mindig ugyanazt a mondatot fogja látni, de mindig más személy kézírásával. A szöveg enyhén szólva nem hosszú, de akik ismerik a Csupasz pisztoly-filmeket, azok a humort biztosan értékelni fogják. Annyi mindössze a feladat, hogy valamennyi kézírásmintáról el kell döntenie, hogy érzése szerint az nőtől vagy férfitól származik-e. Az igazi izgalom a végeredmény lesz. Egyrészt a személyes pontszáma alapján el tudja majd dönteni, ön mennyire jól találja el az emberek nemét, másrészt az átlagpontszám megmutatja majd, igazuk van-e a Daily Mail által idézett brit tudósoknak.

Mivel 12 kérdés van és mindig két válaszlehetőség, a véletlenszerű kattintgatás a legtöbbször 6 helyes választ kell, hogy eredményezzen. 7-8 helyes válasz azt jelenti, hogy néha egy picit rá lehetett érezni, hogy férfi vagy nő írta-e le a mondatot, 9 helyes válasz viszont már 75%-os biztosságot jelent, míg 12 pont arra bizonyíték, hogy sikerült megállapítani valamennyi író nemét.

Ha a fent hivatkozott cikknek igaza van, az átlagpontszám valahol 6 és 7 között lesz, mert ők úgy találták, az emberek átlagosan 54%-ban találják el, férfi vagy női kézírásról van-e szó. Ez nem túl magas szám, hiszen csak 4%-kal van a vak tyúkok 50%-os találati eredménye felett, az viszont már egy érdekes adat, hogy a férfiak a férfikézírásokat azonosítják be sikeresebben (64%-ban), a nők viszont a nőieket (49%-ban). Az adatokból az is kitűnik, hogy a férfi kézírást könnyebb beazonosítani, mert a férfimintákra mindig 50%-nál jobb volt a találati arány, míg tízből volt olyan három olyan nő is, akit a kézírása alapján csak 40% vagy kevesebb azonosított be helyesen nőként.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »