Kicsit mindenki akar zenekart alapítani, de mi van akkor, ha sikerül is? Lehetünk világsztárok, elfelejthet minket mindenki, vagy a kevés fellépéseink egyike felkerül az internetre, hogy emberek tízezrei röhögjön ki. Ez utóbbiból válogattuk ki a legjobbakat, azaz ismeretlen együttesek olyan videóit mutatjuk, ahol egy ismert dalt adnak elő borzasztóan rosszul.

Nirvana

A képek alapján egy iskolai ki mit tudban látták meg a kitörési lehetőséget, ezért ki tudja, mennyi közös zenélés után úgy döntöttek, hogy a Nirvana Smells Like Teen Spiritje a megfelelő választás. Az elején még csak simán szétesett a produkció, aztán a jól láthatóan évek óta színpadra vágyó exhibicionista énekeslány a refrénnél akkorát alakít, hogy mi tényleg csak tisztelegni tudunk az ezt hangos nevetés nélkül végignéző szülők és tanári kar előtt.

Europe

Értelmezhetetlen kategória az Europe egyetlen igazán ismert dalának, a Final Countdownnak a feldolgozása. Talán az átértelmezés jobb szó, mivel a dobok, torzítás és szinti nélkül előadott dal csak a gyenge énekből, és a gitárral elpengetni próbált főmotívumból ismerhető fel. Amikor kezd igazán fájdalmas lenni ez a hálószobapop előfutárának is tekinthető dal, akkor teszik fel a koronát a szólóval, amit elég egyszer hallani ahhoz, hogy soha ne felejtsük el ezt a videót.

Guns N' Roses

Újabb kötelező kocsmai kellék újraírása. A Sweet Child O' Mine-t az elején még fel lehet ismerni, és rövid ideig nem is értettük, mi ebben a kiemelkedően szörnyű, aztán egy óvatlan pillanatban belép a zenekar, és szétesik minden, elvesztjük minden addigi tudásunkat, és csak arra tudunk gondolni, mi ez a kakofónia. És akkor még nem is volt szó az énekről, ami tényleg a legrosszabb székrekedéses emlékeinket idézi.

Alice Cooper

Minden rockdiszkó legidegesítőbb dalainak egyike sem maradhat ki, Alice Cooper Poisonját ismét egy helyi tehetségkutatón pörgette meg a zenekar. Érdekes, hogy maga Alice Cooper sem a fantasztikus énektudásáról volt híres, de mennyire visszasírjuk a mázolt arcú férfit az első pár hangnál. Persze nem csak az ének hibája, a zenészek pontossága és a jól sikerült hangolás is olyan jó lett, hogy azt a Sonic Youth is megirigyelhetné.

Slipknot

Visszatérünk a középiskolai tehetségkutatók izgalmas világába, ahol a Slipknot Psychosocial című örökbecsűjét szavalja rá az eredeti alapra egy kissé duci rockersrác. Sajnos nem hallani, mekkora átéléssel motyogja az eredetileg ordított/hörgött szövegeket, de nagyon jó lenne abban a tudatban élni, hogy csak a gonosz osztálytársai kényszerítették erre, és valójában ő sem gondolta komolyan.