Új év, új élet. Legalábbis ezt gondolják azok, akik újévi fogadalmakat tesznek, például olyat, hogy hű, de egészségesen szeretnének élni, ezért például ellátogatnak konditermekbe. Január a konditermek nagy hava, ellepik ilyenkor a gépeket a fogadalomból futók, ami persze a megrögzött konditermeseket zavarja. Meg hát valahogy jelezni kell, hogy az ember nem az újév miatt, hanem megszokásból van a teremben. Ebben a cikkben egyszeri twitterezők legjobb üzenetei közül válogatunk.

Magyarországon annyira nem elterjedt az új év alkalmából konditerembe járók szivatása, legalábbis nálunk nem tapasztalható Twitteren olyan őrjöngés, mint például az Egyesült Államokban. Mondjuk a dolog talán annak is köszönhető, hogy itthon sem a Twitter-, sem a kondipenetráció nem olyan erős még, hogy ez feltűnjön. Könnyen lehet viszont, hogy élőben kapják szerencsétlen töltött káposzta után kocogók a megvető pillantásokat a 80 kilóval szériázó turmixfogyasztóktól.

A hazai viszonyokra néhány kósza Facebook-bejegyzés enged következtetni, de a nyílt fikázás nem annyira jellemző, inkább a reggeli tömött buszokhoz hasonlítják a konditermeket az azokat ellepő sok zöldfülű miatt.

Az Egyesült Államokban viszont komoly hagyománya van annak, hogy fikázzák a kondizást januárban kezdőket, még akkor is, ha a hivatalos kommunikáció az, hogy természetesen mindenkit boldogan várnak, a lényeg, hogy az ember megtegye az első lépéseket az egészséges élet irányába. A posztok alapján úgy tűnik viszont, hogy jó lenne, ha az első lépéseket nem az ember kedvenc konditermében tenné meg a januári mazsola.

“Elegem van. Már két napja ez van a gymben. Meddig kell járni, hogy az ember lerázza magáról a fogadalomból tornázó címkét?” – fakadt ki Twitteren egy amerikai filmes.

Ilyen kifakadásokkal is találkozni, ha az ember a Twitteren a témában keresgél a posztok között, a jellemzőbb viszont a fikázók véleménynyilvánítása.

“Feladták már végre a januári tornázók? Olyan rohadt nagy tömeg van mindig az év ezen szakában!” – panaszkodott például Kimberly.

“Eddig tartott a nagy újévi fogadalom? A gym eddig minden reggel dugig volt, ma meg tök üres” – elmélkedett Leslie az USA keleti partjáról. Ő valószínűleg azon kevesek között van, akik a mínusz 30 fok ellenére elmennek tornázni.

A legjobbak talán a Jakeyhez hasonlóak, akik úgy panaszkodnak az újévi tornázókra, hogy ők maguk nem is járnak sportolni. “Nagyon el szeretnék kezdeni tornázni ebben a félévben a konditeremben... de olyan sok a fogadalomból sportoló ember” – írta Jakey.

Akadnak azért egészen elmés megjegyzések is. “Olyan nézni az újévi sportolókra vadászó személyi edzőket a konditerembe, mint a Discoveryn a cápahetet” – írta That Mothafucka.

És természetesen igazán bunkó hozzászólásokat is találni. “Ha ma is lent lesznek a konditeremben az újévi faszszopók, akkor nem leszek boldog” – kelt ki magából Reiss.

Ha ön is elmélyedne a témában, nyálazza át ezt a folyamot, de nem lesz egyszerű dolga, gyakorlatilag percenként, tucatjával érkeznek az újabb és újabb posztok.