Ha elveszünk klasszikus témákból központi részleteket, egészen csodás eredményt kapunk: ilyen lenne Miley Cyrus klipje, ha nem szólna alatta zene, de Jonnak is nagyon nyomorult élete lenne Garfield nélkül.

Harcosok Klubja Brad Pitt nélkül

Spoiler: mivel ugye a Brad Pitt által megformált Tyler Durden nem létezett, logikus is volt, hogy bemutassa egy videó, mi történt valójában a Harcosok klubjában. A Tyler Durden nélküli Tyler Durden-jelenetekből maga a mozifilm is tartalmaz egy pár másodperces zanzát közvetelnül azután, hogy kiderül a turpisság, 2014-ben viszont valakinek eszébe jutott, hogy ez a 15 éves poén akár percekig is vicces tud lenni. Természetesen csodás és klasszikus jelenetekről van szó, Edward Norton látványos őrültként is remekel.

Prodigy zene nélkül

A Firestarter legendás klipjéről igazán le se esik, hogy tulajdonképpen semmi nem történik benne. Ezért is érdekes nézni egy kicsit Keith Flintet, ahogy pár csörömpölésen kívül nem igazán csinál semmit. Több hasonló témájú videó is létezik, ezeknek shred a nevük, a lényegük pedig az, hogy híres klipeket mutatnak be zene nélkül.

Miley Cyrus zene nélkül

Egy újabb shred videó, ezúttal Miley Cyrusszal. A We Can't Stopban van bulizás és pucsítás (inkább csak pucsítás), de az egész attól válik érdekessé klipként, hogy van alatta zene. Ha nincs, akkor kopogás van, és néha ordibálás.

Garfield Garfield nélkül

A jelenleg ismert internet legértelmetlenebb oldala a Garfield Minus Garfield nevű Tumblr, ami nem bonyolítja túl a tréfálkozást: az eredeti képregényekből minden kikerül, amiket Garfield mond, és maga a figura sem tűnik fel. Jonnak nagyon szomorú élete van így.

Klasszikus festmények a szereplők nélkül

Bizonyos Hajdú Bence pár évvel azzal hívta fel magára az internetezők figyelmét, hogy ő híres festményeket ürített ki a főszereplőtlenítő trend jegyében. A teljes sorozatot megnézheti itt: se Jézus, se a tanítványok nem mentek el az utolsó vacsorára, nem száll alá az angyal, hogy a megváltó születését hír adja, de nem baj, mert úgysincs ott Szűz Mária se, mint ahogy Csontváry képéről is hiányzik Zrínyi.

Ikea-katalógus nők nélkül

Nem csak viccből történhet ám ilyen: a szaúd-arábiai Ikea-katalógus minden elemében megegyezett azzal, amit a világ összes többi országában meg lehetett szerezni, leszámítva azt az apróságot, hogy kiretusálták belőle a nőket.

+1

Persze ahogy el lehet venni dolgokat alkotásokból, úgy hozzá is lehet tenni szerencsére. Így például aranylábú focistánk, Devecseri Szilárd hollandok elleni öngólja is lehet az eredetinél is sokkal viccesebb!