Több körben is kifejezetten előnyösnek számít, ha egy férfi tisztességes arcszőrzettel rendelkezik, úgyhogy az amerikai plasztikai sebészek már egyre több megrendelést kapnak arcszőrzet készítésére. A Brad Pitt-figura a legnépszerűbb, de sokan csak bajuszt akarnak.

Most aztán megváltozhat az élete azoknak a férfiaknak, akiknek ritkás az arcszőrzetük, de nagyon szeretnének hipsternek vagy favágónak tűnni: mindössze 7000 dollárért, azaz úgy másfél millió forintért már szakállt is beültetnek a plasztikai sebészek, bár jelenleg érdemes hozzá New Yorkba utazni. Az eljárás egyre népszerűbb, a sebészeket hetente átlagosan három férfi keresi fel azzal, hogy szakállat szeretne – írja a Daily Mail.

„Ha brooklyni hipster akarsz lenni, vagy akár marketinges, fontos az arcszőrzet” – fejtette ki röviden az eljárás népszerűségének okát Dr. Jeffrey Epstein. Az eljárás látszólag nem bonyolult: a fejről teszik át az egészséges hajhagymákat az arcra. A szakáll helye is eldönthető, a többség persze híres emberekre akar hasonlítani: a leggyakrabban Brad Pittéhez hasonló borostát akarnak, de népszerű a Tom Selleck-féle bajusz is, de néha csak egy egyszerű barkót rendelnek.

Az árak attól függően változnak, hogy mekkora területen szeretnénk szőrösek lenni: egy kisebb barkó például már 3000 dollárból, tehát úgy 680 000 forintból kijön, 7000 dollárba a teljes pofaszakáll kerül. A 2-5 óráig tartó eljárás teljesen fájdalommentes elvileg, és a gyógyulási időszak is csak pár napot vesz igénybe.

Az orvosok ígérete szerint ezek a hajhagymák örökre működni fognak, és a szakáll sem fog tőle úgy kinézni, mintha ott is sima haj nőne. Az orvosok szerint az eddigi eredmények nagyon biztatók, és hamarosan bárki lehet nagyon menő szakállas ember.

Érdekes, hogy az eljárás egyik nagy pionírja állítólag a 2009-ben elhunyt Michael Jackson volt. Valószínűleg ő volt az első ember, akinek hajat ültettek be az arcára – azután, hogy évekkel korábban állítólag elektrolízissel kiirtatta a szőrtüszőket az arcáról, mert nem tetszett neki serkenő bajsza. A szakállvisszaültetés mondjuk nem sikerült a legjobban, de ez valószínűleg sokkal inkább köszönhető az akkorra már teljesen szétplasztikázott Jacko arcberendezésének, mint a sebészeknek.