A tavalyi év egyik hülye fétise volt az össze nem érő combok, vagyis az olyan lányokért való rajongás, akik annyira vékonyak és olyan széles csípőjűek voltak, hogy a két combjuk nem találkozott egymással. Ennek a fétisnek hódol a GAP egyik cége, az Old Navy, de ráadásul a kifejezetten nagydarab, vastag combú nőknek szánt darabjain, béna photoshoppal.

Angolul thigh gap a neve, szerencsére nálunk annyira nem terjedt el a dolog, hogy nem kapott saját kifejezést, de azt takarja, amikor valaki annyira sovány, hogy nem érnek össze a combjai, vagy legalábbis nem érnek össze teljesen. A szexiség, kívánatosság egyfajta jeleként tartják számon sok helyen, és legalább annyi helyen vetik meg mélységesen.

Tavaly érte egy kisebb reneszánszát a Twitteren, jöttek is a felháborodott cikkek, hogy mekkora baromság ez a dolog, mennyire rossz hatással van a fiatal lányok testképére. Aztán a dolog ahogy jött, elült.

Úgy látszik viszont, hogy a GAP egyik leányvállalata, az Olda Navy nem kapcsolt, vagy nem követte a tavalyi trendeket, és nemhogy thigh gapes modelleket mutogat az oldalán, de konkrétan thigh gapeket photoshopol a ruháira.

Ráadásul nem is akármilyen ruhákra, a kifejezetten plus size nőknek kínált nadrágokat árulják montírozott thigh gapekkel, azt a hamis képet mutatva, hogy az ilyen nadrágot hordó nőknek nem érnek össze a combjaik – írja a Jezebel.

Külön szórakoztató, hogy míg az Old Navy sima, tehát nem extra méretű nadrágjait modelleken mutatják be, addig a plus size nadrágokat nem modellek hordják, hanem leginkább sima grafikák. Az alapméretű nadrágokat viselő modellek nem is állnak olyan pózokban, hogy kiderüljön, összeérnek-e a combjaik, csak a plus size nadrágoknál erőltetik ezt a természetellenes pózt.

A nadrágok alatt vásárlói véleményekből pedig az derül ki, hogy a daraboknak fura számozásuk van, a vásárlók a megszokott méretnél 2-4 számmal nagyobb nadrágokba férnek csak bele kényelmesen, és a szabásuk sem az igazi, sokan panaszkodnak arra, hogy ha olyat vesznek a képen egyenes fazonú nadrágnak tűnő darabokból, ami a hasukon és a combjukon passzol, akkor azoknak nagyon bő lesz a száruk.