Az AMC csatorna három kultsorozatából lassan már csak egy marad életben, a zombis-apokaliptikus The Walking Dead. A díjesőt és rekordnézettséget hozó Breaking Bad (Totál szívás) tavaly ősszel ért el a tökéletes végkifejlethez, és meg vannak számlálva a napjai a csatorna első sorozatának, a Mad Mennek (Reklámőrültek) is. A ’60-as években játszódó sorozat nagyszerűségének leírásához az évek során elfogytak a szuperlatívuszok, talán ezért lesz az utolsó ez a hetedik évad, ami most vasárnap este kezdődik nyolc résszel (és jövő tavasszal ér majd véget újabb nyolccal). Úgy döntöttünk, a vég kezdetét egy olyan heti trenddel fogjuk ünnepelni, amiben a sorozat három női főszereplőjét mutatjuk az első és az utolsó évad premierjén, azaz hét éve és most. Nézzük, ki mennyivel lett dögösebb!

January Jones – 2007

January Jones még éppen nem töltötte be a harmincat, amikor a Mad Men kezdődött. A sorozatnak nem volt költségvetése arra, hogy már befutott, nagy sztárokat szerződtessen, így kolléganőihez hasonlóan Jones sem volt különösebben híres 2007-ben. Ő a sorozatban a főszereplő Don Draper kissé neurotikus feleségét játssza, de az életben (partikon legalábbis) egyáltalán nem tűnik olyan hűvösnek és feszültnek, mint Betty Draper a tévében. A Mad Men első premierjének partiján vállig érő hajjal és fehérben jelent meg, egy szokatlan szabású, magasított derekú nadrágban. Sok-sok fotónk van a képösszeállításban, klikkeljen, ha mindent látni szeretne!

January Jones – 2014

Vajon előnyére változott-e January Jones az utóbbi hét évben? Bár sokan valamiért továbbra is a szerepével azonosítják, és felróják neki, hogy az életben sem mosolyog eleget, miközben egyre több lesifotós követi nap, mint nap, Jones a Mad Men előrehaladtával egyre népszerűbb lett, és most már sokan ismerik azok közül is, akik nem nézik a sorozatot. Mondjuk ha ilyen szexi képeket pakol fel a netre magáról, nem is csoda. Az utolsó évadra Jonesnak egész szépen megnőtt a haja, menet közben szült is egyszer (közben filmbéli karaktere meghízott), és a premier partiján egy fekete-kék-arany színkombinációs szettet viselt. Az egészben a legjobb szerintünk a kacskaringósra befont copf és a szemsmink, ami fent a ruha kékjét, alul pedig az öv aranyló színét ismétli meg.

Elisabeth Moss – 2007

Elisabeth Moss a szerencsétlen titkárnőcske szerepét kapta az első évadban. A Peggy Olsent alakító színésznő akkor még a 25-öt sem töltötte be, de a tévénézők Az elnök embereiből ismerhették már őt. Elisabeth Moss, aki az életben mellesleg szcientológus, sosem számított különösebb szexszimbólumnak, de azért a Mad Men első évadának premierjén bevállalt egy kis frivolkodást. Egy kicsit hálóing- vagy kombinészerű, mélyen kivágott, fekete ruha volt rajta, ami a kibontott hajjal és a láthatatlan sminkkel úgy nézett ki, mintha Moss akkor szállt volna ki az ágyból egy pásztoróra után.

Elisabeth Moss – 2014

Talán Elisabeth Moss az, aki a három csaj közül legtöbbet változott a hét év alatt, dehát persze az általa alakított Peggy Olsen sem egy szerencsétlen titkárnőcske már. A legszembetűnőbb változás, hogy levágatta és sötétre festette a haját – ettől a színtől még jobban érvényesül, hogy milyen elképesztően kék a szeme. Ami az öltözködést illeti, Moss még most is a feketére esküszik, egy kacéran felsliccelt, fényes bőrből készült ceruzaszoknyához egy feszes blúzt vett fel, még a tűsarkúja is fekete, csak a körmét lakkozta vörösre.

Christina Hendricks – 2007

Így utólag visszagondolva szinte érthetetlen, hogy Christina Hendricks miért nem volt szupersztár már a Mad Men előtt is. Jó, előtte csak a Firefly nevű sorozatban szerepelt, ami egy picikét ismertté tehette volna, de a Buffy, a vámpírok réme készítőjének 2002-es kísérlete az első évaddal bebukott. De aztán jött a Mad Men, és jött benne Joan Holloway, a titkárnők főnöke, és a férfiközönségnek nem is kellett több érv a Reklámőrültek nézése mellett. Érdekes abban a tudatban nézni a hét évvel ezelőtti fotókat, hogy Hendricks ekkor még egy senki volt, évekkel később viszont a magazinok sorra őt kiáltották ki a világ legszexisebb nőjének. Egyébként aznap mintha összeöltöztek volna Elisabeth Moss-szal, nagyon hasonló ruha volt ekkor Hendricksen is: egy fekete, jól kivágott ruha, igaz, sokkal estélyisebb kivitelben. Hendricks rendesen kipirosította magát aznap este, és nagy, kerek fülbevalót vett, bár ez utóbbi a kiengedett, vörös hajzuhatag alatt nem nagyon érvényesült.

Christina Hendricks – 2014

Ki és mikor nézett ki a legjobban?

Christina Hendricks már 38 éves, de természetesen, ha lehet, csak még vonzóbb, mint korábban. Mondjuk muszáj neki: évek óta a világ egyik első számú szexszimbólumának számít, aki ráadásul a kerek, nem modellalkatú nők példaképévé vált. Hendricksen egy olyan fekete blúz volt az utolsó évad premierjén, ami csak elöl volt teljesen átlátszatlan. Az oldalsó, áttetsző anyag a vakuk fényében kifejezetten átlátszóvá vált, így aztán néhány képen rendesen kirajzolódik Hendricks melltartója – ő nyilván nem teheti meg, hogy anélkül mutatkozzon. A bőre ezúttal kifejezetten fehér, a frizurájával viszont nem sokat variált az elmúlt hét évben, de miért is tette volna, ha ennyire jól áll neki? Térd alá érő, fényes szoknyája hátul természetesen fel volt sliccelve, így is csoda, hogy Hendricks egyáltalán tudott járni ebben az eszméletlenül magas sarkú cipőben. Tényleg ő a legvonzóbb nő a világon? Ha végignézte a képeket, válasszon: a három hölgy közül ki az ön kedvence, és melyik verzióban?