Tudta, hogy ön nagyon öreg? Akkor is, ha csak idén tölti be a húszat? A Spice Girls is idén lesz 20 éves. De ami ennél is durvább, hogy a Hello Kitty idén már negyven éves. Igen, jól olvasta. És ha még mindig nem érzi magát elég öregnek, olvasson tovább.

Nintendo - 125

Igen, tényleg idén 125 (!) éves a Nintendo. Mármint a márka, nem a játék. A japán vállalatot 1889-ben alapította Jamaucsi Fuszadzsiro, és eredezielg kézzel készített, hanafuda kártyákat gyártottak.

Óz, a csodák csodája film - 75

1939-ben, vagyis 75 évvel ezelőtt került a mozikba az akkor még csak 17 éves Judy Garland főszereplésével az Óz, a csodák csodája című musical, ami két Oscar-díjat is kapott.

Batman - 75

Batman karakterét Bob Kane rajzolta meg, a sztoriját meg Bill Finger találta ki, első megjelenése pedig egy képregényben volt, 1939 májusában. Később egy rakat sorozat és mozifilm is készült a főszereplésével, a legnépszerűbbek Tim Burton Batman és Batman visszatér című filmjei, Christopher Nolan Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, valamint a sorozat befejező része, a Sötét lovag: felemelkedés című mozifilmje. És ha már itt tartunk, ne felejtse el, hogy a következő Batman Ben Affleck lesz.

G.I. Joe - 50

Tudta, hogy azokat a kis műanyagbabákat, amikkel nem a lányok, hanem a fiúk játszottak az óvodában, már 1964-ben is gyártották? Később pedig a Hasbro műanyagbabái ihlettek olyan filmeket, mint a tavaly bemutatott G.I. Joe: Megtorlás, amiben Dwayne Johnson és Channing Tatum mellett Bruce Willis is megmutatta, hogy nagyon keményen tud izzadni.

Mary Poppins - 50

A Disney félig megrajzolt, félig élőszereplős musicalje már ötven éves, és még mindkét főszereplője él, Julie Andrews és Dick Van Dyke is. Egyébként idén januárban került a mozikba az a film is, ami a Mary Poppins háttérsztorijáról szól.

ABBA - 40

Na jó, egy kicsit csaltunk, mert az együttes 1972-ben, vagyis 42 éve alakult, de az Eurovíziós Dalfesztivált 1974-ben nyerték meg Waterloo című dalukkal, vagyis ekkor ismerte meg őket az egész világ.

Hello Kitty - 40

Ha most elcsodálkozott, csukja be a száját. Bizony, a Hello Kitty nem valami újkeletű giccses szarság, amit az ízléstelen kilencvenes évek szabadított rá a világra. Nem. A Hello Kitty mesefigurája már negyven éve létezik. Komolyan.

Miami Vice - 30

A sorozat, ami mindenkivel elhitette, hogy Don Johnson szexi és sármos, és hogy a színes pólót nadrágba betűrve kell hordani, fehér, hat számmal nagyobb öltönnyel együtt. Öt évadot élt meg ez a csoda, ami 1984-ben indult, és két nyomozóról, James "Sonny" Crockettről és Ricardo "Ricco" Tubbsról szólt. Igen, ezekben a szettekben nyomoztak.

Szellemirtók - 30

Az 1984-es Szellemirtók igazából egy viszonylag gagyi sci-fi vígjáték, Bill Murray, Dan Aykroyd, és az azóta elhunyt Harold Ramis főszereplésével, de a film a gagyisága ellenére mégis elképesztően sikeres lett, két Oscar-díjra is jelölték, sőt később készült egy második része is.

A Simpson család - 25

Matt Groening rajzfilmsorozata már 1989 óta megy a tévében, itthon 1998-ban kezdte el vetíteni az akkor még létező TV3. A sorozat rajongói egyszer még azt is elintézték, hogy a Men's Health magazin 2005-ös listáján az év filozófusának szavazták meg a sorozat családfőjét, Homer Simpsont.

Ponyvaregény - 20

Tarantino Ponyvaregénye húsz éves. Igen, tényleg ennyire öreg már ön is. És John Travolta is, aki Vincent Vega volt ebben a filmben, és táncolt egy csodálatosat Uma Thurmannel.

Spice Girls - 20

Bár a Spice Girlst húsz éve még senki nem ismerte, mert a Wannabe című számukkal csak 1996-ban futottak be, de 1994 volt az az év, amikor a fenti képen látható öt nőből együttes lett. Ja, meg ekkor született meg Justin Bieber is. Igen, az az idegesítő seggfej tényleg egyidős a Spice Girls-szel.

Oroszlánkirály - 20

És húszéves az Oroszlánkirály is, a Disney egyik legsikeresebb rajzfilmje, ami sokáig a legtöbb bevételt hozó animációs film volt. Amíg el nem készült a Toy Story, a Némó nyomában, és a Jégvarázs.

Forrest Gump - 20

Húsz évvel ezelőtt, 1994-ben került mozikba Tom Hanks főszereplésével a Forrest Gump – februárban egy közös szelfi erejéig össze is állt a film három szereplője. Egyébként Tom Hanks helyett majdnem John Travolta kapta meg a főszerepet.

Vészhelyzet - 20

1994 elég mozgalmas év volt, mert egy rakás sorozat indult, tübbek között a Vészhelyzet is, ami 15 évadot élt meg, és amit 1996-ban már Magyarországon is lehetett nézni. A legjobb dolog, amit ennek a sorozatnak köszönhetünk, az egyértelműen George Clooney, és nem a benne szereplő színésznők.

Jóbarátok - 20

A Jóbarátok is 1994-ben indult, kerek tíz évig bírta, és a mai napig mindenki azon izgul, hogy vajon újra összeáll-e legalább egy húszperces rész erejéig a hat főszereplő. Reméljük, az a pletyka viszont nem igaz, hogy Jennifer Aniston musicalt csinálna belőle, mert az már tényleg borzasztóan szomorú lenne.

Family Guy - 15

Seth MacFarlane már 1999 óta írja és szinkronizálja a Family Guyt, ami annyira népszerű rajzfilmsorozat, hogy többen is kibuktak, mikor poénból kiírták a sorozatból a Griffin család beszélő kutyáját. Az elhízott és ostoba családfőnek pedig már külön instagram oldalt is készítettek.

SpongyaBob Kockanadrág - 15

Tudta, hogy a SpongyaBob Kockanadrág készítője, Stephen Hillenburg korábban tengerbiológus volt? A rajzfilmsorozat már 1999 óta megy, főszerepben egy tengeri szivaccsal, aki egy ananászban lakik, a tenger mélyén, legjobb barátja pedig Patrik, egy tengeri csillag.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!