Zsúfolt volt a hosszú hétvége Kaliforniában. Amíg a vallásosabbja húsvétolt, addig a Coachella fesztivál második felvonására várták a zenerajongókat, míg a képregénymániások egy Anaheim nevű helyen partiztak, szintén Los Angelestől nem messze, egy WonderCon nevű rendezvényen. Az eseményt 1987. óta rendezik meg minden évben, és nagyon sokan valami képregényfigurának beöltözve mennek el. Illetve a hölgyek esetében sokszor helyesebb szó lenne a bevetkőzve: ugyanis nagyon sokan megdöbbentően merész jelmezeket vállaltak be. Róluk szól ez a cikk.

A lényeg persze az alábbi fotóösszeállításban van, úgyhogy ezt a cikket inkább nézni kell, mint olvasni, de azért a teljesség kedvéért hadd tegyük hozzá, hogy ennek a fesztiválnak az elsődleges célja elvileg nem a dekoltázsfixírozás, hanem régi képregényújságok adás-vétele, illetve egy ideje már DVD-kkel is kereskednek. De persze azért úgy mellékesen díjazzák a beöltözötteket is, a szombati napon jelmezverseny is volt – bizonyára itt is azzal kezdte a zsűri, hogy milyen nehéz dolguk volt. Természetesen a képregények világán kívül bármi belefér, ami tudományos-fantasztikus vagy szuperhősös téma, voltak például sokan a Csillagok háborúja rajongói közül, de úgy ránézésre azt lehet saccolni, hogy a Batman-sorozat és a japán képregények fanatikusai vannak a legtöbben.

Van, aki viccesre veszi a figurát, van, aki inkább félelmetesre, de a legtöbben a szexifaktort sem hagyják ki: a jelmezek többsége vagy feszülősen emeli ki viselője domborulatait, vagy egyszerűen meztelenül hagy egy-két izgalmas területet. Már önmagában a kreativitásért is érdemes végignézni ezt a képösszeállítást, most már tényleg kattintson! Ha úgy érzi, ennyivel nem elégszik meg, akkor ajánljuk a figyelmébe ezt a korábbi cikket, ahol hasonlóan merész női képregényfanokról láthat fotókat egy másik, hasonló rendezvényről.