Amikor a napokban bejelentették, hogy Elton John életéről Rocketman címmel film fog készülni Tom Hardy főszereplésével, a rosszmájúak első gondolata az lehetett, hogy Elton John csak szeretne (szeretett volna) úgy kinézni, mint Tom Hardy. De nem kell azt gondolni, hogy csak ővele kivételez a filmipar – a gyakorlat azt mutatja, hogy ha valakinek az életéről film készül, akkor az illetőt általában egy olyan színész játssza, aki szebb, csinosabb, jóképűbb, izmosabb, stb., mint akit alakít. Alább mutatunk 12 eklatáns példát.

Hitelesség ide vagy oda, az ember nem azért megy moziba, hogy ronda embereket nézzen. Így aztán ha egy valós személynek az életéről film készül (márpedig újabban gyakran készül, amióta Hollywood nem mer eredeti karaktereket kitalálni), akkor a valós személyt alakító színész általában egy kicsit (vagyon sokkal) szebb, mint akit alakít. Elton John esetében mellesleg ez nem is az első eset, hiszen a macsó Tom Hardy előtt alakította már őt egy fiatal és szexszimbólumnak kialakított sztár, Justin Timberlake, igaz, nem egy filmben, hanem a This Train Don’t Stop There Anymore című szám klipjében.

Sokszor kifejezetten ezt tartják a színészi teljesítmény csimborasszójának, hogy valaki modellhez méltó szépsége vagy legendás sármja ellenére annyira ügyes, hogy képes egy normális vagy nemszép embert is eljátszani. Az alábbi képösszeállításban több olyan vonzó külsejű színészt is mutatunk, akik Oscar-díjat nyertek azért, mert nem különösebben vonzó embert játszottak el.

Természetesen el kell ismerni, hogy mindig van kivétel, ami erősíti a szabályt: Marilyn Monroe például a világtörténelem egyik legszebb és leszexisebb nőjének számít, akit eljátszott már a zseniális, de azért szexbombának nem számító Michelle Williams, és akit most egy újabb filmben Jessica Chastain fog alakítani. Szóval előfordul, hogy egy gyönyörű nőt kevésbé lélegzetelállító külsejű nő alakít, de a trend egyértelműen nem ez. Klikkelje végig a fotóösszeállítást, és győződjön meg arról, hogy mennyire nem!