Összeválogattunk pár képet az USA-ban hatalmas népszerűségnek örvendő hivatásos cheerleaderekről. Csak azért, hogy még jobban végződjön ez a hét.

Az lassan kijelenthető, hogy Európában soha nem fogja igazán megvetni a lábát az USA-ban a legerősebben az amerikai foci körül kialakult cheerleaderkultúra. Ez valószínűleg jobb is így, de néha egészen jó nézni, hogy az eredetileg a szünetekre kitalált rövid koreográfiák már annyira szerves részeivé váltak a helyi sportoknak, hogy saját bajnokságuk is van. Az amerikai felülről szervezett szurkolás ötlete még az 1800-as évek végén született meg a Pinceton egyetemen, ahol a focicsapat meccseit akarták így kicsit jobb hangulatúvá varázsolni. Ezt eredetileg csak férfiak művelték, az első női cheerleaderek 1923-ban csatlakoztak az addigra már szépen elterjedt csoportokhoz, a II. Világháború alatt pedig teljesen átvették a hatalmat a szcénában, az viszont egészen az 1960-as évekig tartott, ameddig az NFL klubjai elkezdték szervezni a saját hivatásos cheerleadereiket.

Pompomlánynak lenni mellesleg komoly kiváltság is arrafelé, nem véletlen, hogy több celeb is így kezdte, és persze a férficelebek sem véletlenül nézik meg a hozzájuk közelebb eső táncosokat félreérthetetlen módon. Most épp Michael Jackson lányát, Paris Jacksont szeretnék beszervezni profi szurkolónak.

Persze nem mindenkinek jön be ennyire az élet, a most 43 éves Elizabeth Garner nemrég pedofilvádakkal találta magát szemben. Azt nem tudjuk, hogy a molesztált hogy állt ehhez az ügyhöz, de a cheerleader azegyik legkeresettebb pornókategória jelenleg is, úgyhogy sokak álma válik valóra, ha végre sikerül felszedni valakit.