Egy Leil Lowndes nevű illető írt egy könyvet (How To Talk To Anyone, vagyis Hogyan beszélgessünk bárkivel), amely arról szól, miként kelthetjük a figyelmét bárkinek, akár szavak nélkül is. A Business Insider kiszedett belőle hét trükköt, az alábbiakban ezeket olvashatják.

1. A szétáradó mosoly

Ne mosolyogjon azonnal senkire, mert akkor úgy tűnhet, hogy ezt a mosolyt mindenki megkapja. Ehelyett néhány pillanatig nézze a másik arcát, és utána engedje szétáradni a mosolyt az arcán és a szemein - így a másik azt érzi majd, hogy ez csak neki szól. (Magyarul: ha valakinek örül, először hazudja, hogy nem örül neki, és akkor el fogja hinni, hogy örül.)

2. Az ottragadt szem

Tegyen úgy, mintha a szemei a beszélgetőpartnerééhez ragadtak volna. Mármint ne szó szerint, csak akkor se nézzen máshova, ha éppen nem beszélnek. Ha muszáj máshova tekintenie, tegye ezt vonakodva és lassan.  (Magyarul: bámuljon.)

3. Az oda-pillanatragasztózott szem

Ha többen vannak a társaságban, és nem a választottja beszél éppen, akkor is nézzen rá gyakran, így érezni fogja az érdeklődést, hiszen azt jelzi neki, hogy bármi is történjék, az ő reakciói a legérdekesebbek. Vagy azt, hogy ön egy pszichopata gyilkos, aki már kiválasztotta az áldozatát. Ennek elkerülése érdekében nézzen néha máshova is. (Magyarul: állandóan bámuljon.)

4. Az odafordulás

Ha új emberrel találkozik, teljes testtel forduljon felé, és adja meg nekik azt az osztatlan figyelmet, amelyet egy kisbabának is megadna. Ezzel ugyanis azt jelzi, hogy különlegesnek tartja az illetőt. (Magyarul: vesse rá magát minden új arcra.)

5. A nyugalom

Ha jó benyomást akar kelteni, akkor üljön nyugodtan, és ne ficeregjen sokat, mert akkor nagyon izgágának fog tűnni, ami kevéssé vonzó. Ne nyújtózkodjon, vagy babráljon a kezével, főleg ne az arca közelében, mert akkor azt fogják hinni, hogy hazudik, vagy ideges. (Magyarul: maradjon nyugton.)

6. A fogazás

Képzeljen el egy bőrszalagot, ami minden ajtófélfa tetejéről lóg, amelyen csak áthalad. Képzelje, hogy el kell kapnia a fogával (de ne ugráljon, mint egy kölyökkutya), mert így kihúzza magát, az izmai tökéletesen állnak, az állát fölszegi, a vállait hátrahúzza, és elmosolyodik. (Magyarul: álljon rendesen és mosolyogjon.)

7. Mindenkit ismerünk

Amikor először találkozik valakivel, akkor is tegyen úgy, mintha már régóta ismernék egymást. Ez elvileg sok tudatalatti folyamatot elindít, barátságosabban állnak tőle a szemöldökeink, de még a lábujjaink is. (Nem mi mondjuk, a szerző.) Így ha úgy tesz, mintha kedvelne valakit, az jó eséllyel valóra válik. (Magyarul: legyen kedves azokkal is, akiket nem ismer.)

Mit gondol ezekről a módszerekről?

Köszönjük, hogy szavazott, de ennél is mehetünk tovább!

Elgondolásait részletesen kifejtheti, ha ide kattint.

Kövessen minket a Facebookon is!