2014-ben elég nehéz bevallani magunknak, hogy azért a hippikorszak tök jó volt. Már azért is, mert elég király zenéket termelt. Összeválogattunk négy klasszikust, és még arra a bravúrra is képesek voltunk, hogy belekeverjük a Slayert az ügybe.

Scott McKenzie - San Francisco

Scott McKenzie dalát egyszerűen annyira könnyű lenne gyűlölni, hogy inkább nem is gyűlöljük: persze van itt virág, béke és szeretet, meg egy csomó olyan dolog, amit ennyire giccsesen még senki nem énekelt meg, mint McKenzie 1967-ben.

The Beatles - Tomorrow Never Knows

A hallucinogéneket felfedező Beatles magától értetődően kötelező a témában. Természetesen egyéniseskedünk, és nem valamelyik kötelező slágert említjük meg, hanem az 1967-es Tomorrow Never Knowst. A Beatles egy dalban tudta megteremteni a tökéletes pszichedéliát, és lerakni a majd évekkel később megismert hangmintákra épülő elektronikus zenék alapjait.

Joe Cocker - With a Little Help From My Friends

Mivel hippikről beszélnük, kötelességünk hozni valami Woodstockot is. Erre pont jó Joe Cocker Beatles-feldolgozása, ami szerencsére a fesztiválról készült legendás videón is meg lett örökítve. Tulajdonképpen minden benne van, amitől lehetett szeretni a korszak zenéit, így még az sem zavaró, hogy valahogy sikerült nyolc percesre nyújtani.

Amennyiben élőben is belekóstolna a hippi életérzésbe, vagy felidéznéd fiatalkorod stílusát, és ismét Doors, Joe Cocker vagy Jimi Hendrix legendás zenéire buliznál, gyere el szeptember 27-én a Volkswagen-találkozóra a Hungaroringre, ahol a Transporter Hippifaluba várjuk a kultikus Transporter rajongóit! A számos oldtimer Bulli mellett különleges meglepetés vendég is érkezik: itt lesz az országban egyedül látható az 1957-től 2013-ig, Brazíliában gyártott  Volkswagen T2 sorozat utolsó, 1200 példányos  "Last Edition" kiadásának 1200. darabja. Az autós tartalom mellett számos egyéb program is várja az érdeklődőket: gyermekprogramok, off-road vezetés és autós vetélkedők színesítik a rendezvényt.

Este bográcsozás, tábortűz, gitár, igazi "flower-power" hangulat zárja a rendezvényt, az előre regisztrálók pedig a Hippifaluban alhatnak Transporterük fedélzetén, vagy sátorban. Regisztráljon a hivatalos Hippifalu AfterPartyra a www.volkswagen-talalkozo.hu oldalon!

13th Floor Elevators - You're Gonna Miss Me

A zenekar klasszikus felállásban mindössze négy évig létezett 1965 és 1969 között, de sikerült írniuk ennyi idő altt egy tökéletes lemezt, amin például ez a remek dal is helyet kapott. Az egész korszakra jellemző, hogy még az első hallásra mindenhez szörnyen szóló temerint is sikerült tökéletesen beépíteniük a dalaikban.

The Who - Magic Bus

A generáció egyik kihagyhatatlan alapvetése a Who, aminek természetesen a My Generation a legnagyobb slágere. A közhangulatról viszont legalább ennyit elmond a Magic Bus, az 1970-es koncertfelvétel pedig azt is bizonyítja, mennyivel jobban szólt ez a zenekar élőben.

Slayer - Raining Blood

Nagyon közvetetten kapcsolódik, hogy a South Park vonatkozó jelenete óta a Slayer örökbecsúje lett az antihippi himnusz, miután Cartman ezzel üldözte el őket a városból.