A rénszarvasos pulóverek ideje már lejárt, kereshetünk olyan ajándékot, amelyre a célszemély egy életen keresztül emlékezni fog, esetleg rémálmaiba is visszatér. Hiszen nehezen lehet elfelejteni azt, ha 15 percet eltöltünk a műrepülő világbajnokunk, Besenyei Péterrel egy repülőgépen, de emlékezetes karácsonyi élmény lehet egy tank vezetése is. A kevésbé bátor ismerőseinknek vehetünk saját Oscar díjat, vagy egyedi közlekedési táblát.

Eredetileg nem haszontalan ajándékokat kerestünk a Google-lal, csak néhény szót variáltunk - karácsony, ajándék - és kiváncsian vártuk, mi lesz az eredmény. Amikor azonban az első, tankvezetésre motiváló hirdetést olvastuk, változtattunk az eredeti terveken, és a mihaszna ajándékok gyűjteményét kezdtük el összeállítani. Az extrém kollekció minden darabja az ajándék keresőszóval érhető el az interneten.

Az egyik legjobb, karácsonyre hirdetett extrém ajándék egy műrepülés Besenyei Péterrel, igaz ezt leginkább férfiaknak javasoljuk, hiszen a jó pár G-s terhelés nem feltétlenül vonzó a nők számára. Az extrém élmények szerelmeseinek szánt ajándékot 165 ezer forintból le is tudhatjuk, ez az összeg tartalmaz egy 15 perces repülést az Extra 330L típusú repülőgéppel, amelyet műrepülő bajnokunk előzetesen bemutat, majd a felkészülés után következik a felszállás. A világbajnokunk ezután megmutatja, hogy milyen elemekből áll egy versenyprogram, persze figyelembe véve a résztvevő terhelhetőségét is.

A Velvet megkeresésére Besenyei Péter elmondta, azzal számolnia kell az ajándék vásárlójának, hogy leghamarabb valószínűleg csak márciusban kerülhet sor a repülésre, mivel a téli időjárás nem számít megfelelő körülménynek a műrepüléshez.

Illusztráció

Vezessen tankot, ugorjon ki repülőből, mint James Bond

A karácsonyi vacsora után mozgásigényes megrendelők számára kiváló ajándék lehet egy tank vezetésére feljogosító utalvány is. A meglepkek.hu oldal rögtön négy harci járművet kínál kipróbálásra, és abban az esetben, ha az összes tankot kibéreljünk harcias kedvű rokonunk vagy ismerősünk számára, az 225 ezer forintba kerül.

A program oktatással kezdődik, ahol elmagyarázzák, hogy hogyan is vezessük a lánctalpas járműveket, ezután GSP-55-sel mehetünk egy próbakört. Ha minden simán zajlott, akkor jöhetnek az igazi megpróbáltatások, ugyanis a program szerint egyre nehezebb terepeken kell bizonyítanunk. Bónuszként az ajándék tulajdonosa magával vihet egy utast is, aki akár meg is örökítheti az élményt.

Illusztráció

Szintén adrenalinfröccsként hat, ha kedvesünknek egy ejtőernyős tandemugrást ajándékozunk. Az ugrást 3000 ezer méter magasban kell végrehajtani, a szállítóeszköz pedig szabadon választott: ugorhatunk repülőgépből, helikopterből, de hőlégballonból is. Az ugrás tulajdonképpen gyorsan lezajlik, hiszen a bátor jelentkező 10-20 másodpercet zuhan, és miután a tandemugrásban résztvevő pilóta kinyitja az ernyőt, még öt perc ereszkedés következik. Mindezért 55 ezer forint talán kicsit sok, de legalább egy légi operatőr rögzíti a mozdulatainkat.

Adrenalin helyett saját csillag és Oscar-díj

Haszna tulajdonképpen nem sok van, és giccses is csillagot elnevezni ismerősünkről. A teendő csupán annyi, hogy kitaláljuk a több milliárdos választékból, hogy melyik rokonszenves, nekünk, és egy hét alatt csekély 58 ezer forintért kaphatunk egy magyar nyelvű tanúsítványt, egy csillagtérképet és egy négy személyes belépőt a csillagvizsgálóba, ahol megismerhetjük a keresztgyerekünket.

Illusztráció

Érdekesen mutat a feldíszített szobában egy saját Oscar díj, vagy egy egyedi tervezésű közlekedési tábla. A mindössze 11 900 forintért kínált Oscar díjjal szerencsére nem kell sokat bajlódni, interjút sem kell adni róla, hiszen csak a díj talpazatára kerülő tábla szövegét kell kitalálnunk, azonban a KRESZ tábla elkészítése már összetettebb feladat. A táblát személyre szabottan készítik, akár egyedi grafikát is választhatunk, de a hagyományos és érvényben lévő jelzéseket is választhatjuk. A 35 ezer forintos ár nem csak a táblát és annak elkészítését tartalmazza, jár hozzá egy 3,5 méteres oszlop (ami lakásba nem igazán célszerű), és megkapjuk a rögzítéshez szükséges csavarokat és pántokat az életszerűség kedvéért.