horoszkóp

Karácsony válság idején: Ajándékozzon ezer forintért!

kn
2008.11.20. 10:18
Kapcsolódó cikkek (1)
Az idei, gazdasági válsággal színesített karácsony igazi kihívást jelent még a leggyakorlottabb vásárlóknak is. Amikor elindultunk a mesés Újpesti Áruházba, arra voltunk kiváncsiak, milyen ajándékot lehet kapni ezer forintért és vajon tényleg a karácsonyfa alatt van-e a helyük ezeknek a gyöngyszemeknek. Karperecfüzérekre, ünnepi esernyőre, műszálas fecskére leltünk.

Az ezer forintos kategória valóban próbára teszi a vásárló leleményességét és szépérzékét is. Igyekeztünk félretenni előítéleteinket, és független megfigyelőkként feltérképezni a kiváló Újpesti Áruház választékát. Azért a szocreál fogyasztás mekkáját választottuk, mert szerkesztőségünk a környéken található, és minden nap csodálattal nézzük az épületet. Sokszor meg is akadt a szemünk egy-egy mutatós, 1500 forintos darabon, de keményen tartottuk magunkat a megszabott árkategóriához. Következzék tehát low budget konzumer missziónk: mit lehet kapni ruházat- és kiegészítő fronton 1000 forint alatt?

A szívárvány karkötőtől az art deco csatokig

Gyöngykagyló-farm ezer forint alatt

Összegezve tapasztalatainkat, az ezer forintos kategória igazából a kiegészítők terén nyújt kényelmes mozgásteret a vásárlónak. Persze itt is érhetnek minket meglepetések, amelyekből azért nem könnyű felocsúdni. Karkötők között nem nehéz megfelelni a szigorú árkategóriánknak: ezer forint alatt, egészen pontosan 930 forintért már találunk a vörös, a zöld és a kék árnyalataiban pompázó karperecfüzéreket. Fülbevalókkal már csöppet nehezebb volt a dolgunk, a számunkra tetsző darabok ára szinte kivétel nélkül négyjegyű volt. Ettől persze még találhatunk fülbevalókat 600 és 930 forint között, ezek azonban színvilágukat és formájukat tekintve egy számunkra ismeretlen, feltételezhetően letűnt korból származnak.

Frizuránk összetartására is számos alkalmatosságot találhatunk ebben az árkategóriában. A csiricsáré hajgumikkal manapság már nem igazán javallott utcára lépni, ha mégis ezek mellett döntünk, 250, 290, 500 és 745 forintunk bánja majd. A hajpántok a divat egy kényes határmezsgyéjén helyezkednek el, viselésükről mindenki döntsön inkább maga, mi mindenesetre azt szeretnénk demonstrálni, hogy ha fukszia színű, esetleg már a szilveszteri bulin is elsüthető, piros flitteres hajpántot szeretnénk valakinek ajándékozni ebben az árkategóriában, azt a Skálában megtehetjük, az árak 500 és 745 forint között mozognak. A csatfelhozatal is tartogatott érdekességeket, a barna, a pink és a libaürülék szín párosításáról eddig még csak nem is álmodtunk és ezután sem szeretnénk, ellenben találtunk már-már retronak mondható, art decósként elsüthető csatot. Itt az árak 250 és 500 forint között mozognak, így akár három darabot is vehetünk ezer forintért.

Ennél talán jobban járunk a kifejezetten pozitív élményt nyújtó színes selyemsálakkal, 600 forintért bárkit meglephetünk egy ilyennel, szürke téli napokon jó is, ha az ember szeme káprázik néha a színkavalakád láttán.

Ruházkodjunk ezer forintért

Már-már hagyományos karácsonyi ajándék a sapka-sál kombó. Ünnepi hangulatú vörös és piros színű kesztyűk igen széles választékban kaphatók 350 forinttól. Kedvencünk mégis a kék-fehér csíkos, tengerész ihletésű kesztyű-sál párosítás, a kettő együtt viszont már 1700 forintba kerül, de lássuk be, egymás nélkül nem léteznek. Másik nagy kedvencünk a kötött- és a baseballsapka egészen döbbenetes keveréke, ráadásul rózsaszínben: 590 forintért vétek otthagyni! Ezerforintos kategóriánknak továbbá tökéletesen megfelelnek még a B-kategóriás esernyők is.

Fehérneműfronton is értek minket meglepetések, kiderült, férfi alsót már 590 forinttól is vadászhatunk, de ugyanezt mondhatjuk el a melltartókról és a tangabugyikról is. Strapabíró, pamut darabokról van szó, némi műszállal felturbózva, otthonra tökéletesek, ha azonban hódítani szeretnénk, máshol keresgéljünk. Igazán pozitív csalódás azonban a sportmelltartók terén ért minket, 900 forintért már minden igényünket kielégítő fitneszmelltartóval ajándékozhatjuk meg magunkat vagy kardióaddikt szeretteinket.

Gyerekeknek mamuszokkal kedveskedhetünk ebben az árkategóriában, gyakorlatilag egy teljes állatkertnyi négylábút ábrázoló papucsválasztékból, 700 és ezer forint között.

Szintén kötelező klasszikus karácsonykor a zokni, ebben a kategóriában azonban 1000 forintért kevéssé fantáziadús darabokkal találkoztunk, nem ajánljuk őket a fa alá. A szoknyák alól kivillanó harisnyák is rendkívül népszerű ajándékok lehetnek karácsonykor, aktuális harisnya-trendért olvasson tovább a Velveten.

Halacskás órák, kínai pálcikák és a klasszikusok: bögre, hűtőmágnes

Gyöngykagyló-farm ezer forint alatt

A ruházat és kiegészítők terén már bebizonyítottuk ugyanolyan könnyen találhatunk szupergagyit, mint jót. Meg kell állapítanunk azt is, ugyanez az állítás igaz az úgynevezett ajándéktárgyak csoportjára. Ide soroljuk a halacska gyomrában ketyegő órát, a malacot, baglyot és vízilovat mintázó perselyeket is, melyek 5-500 forintba kerülnek. Ha hűtőmágnesekkel szeretnénk elárasztani ismerősi körünket, ezt darabonként 490 forintért megtehetjük, ennél azonban jobban tetszenek nekünk a színes, kínai pálcikák, melyek kétszáz forintba kerülnek, így ezer forintért egy komplett szettet is vehetünk. Természetesen az örök kedvenc, a bögre is benevezhet az ezer forintos kategóriába.