Ha a bevásárlóközpontban eltöltött idő után már tömegiszonyunk van, ha a karácsonyi ebéd elkészítése végleg felőrölte energiáinkat, ha a kedves rokonok már teljesen az agyunkra mentek, akkor itt az ideje a feszültséglevezetésnek. Mivel a válságkezelést a probléma forrásánál kell kezdeni, ezért bemutatunk néhány internetes játékot, amiben kellőképpen megkínozhatjuk az ünnepi tortúra kiváltó okát: a Mikulást.

A karácsonyi nagybevásárlás alatt felgyülemlett feszültséget legjobban a probléma forrásának kiiktatásával, azaz a Mikulás kivégzésével lehet levezetni. Ha azt hinnénk nincs elég motivációnk és tulajdonképpen nem is a Télapó a hibás, a Kill Santa nevű játék kellő indokot prezentál nekünk arra, hogy az öreg páncélököllel lőjük ki. A borvirágos orrú ajándékosztó ugyanis azon túl, hogy belopózik a kéményen át, ráveti magát a házigazda feleségére is. A bosszú jegyében a pimasz vénembert megdobálhatjuk gránátokkal, de elintézhetjük lángszóróval is.

Lője ki a vén kujont páncélököllel!

A Hitman játékot nem kell bemutatnunk, azonban a bérgyilkos karácsonyi munkája némi indoklást igényel. A játék története szerint nem csak nekünk, hanem a Mikulást segítő manóknak is elege lett a karácsonyból és a gyári munkából, ezért fellázadtak és felégették a játékgyárat. Ezek után a manók főnökének nem marad más választása, bérgyilkost rendel a rebellis lázadók ellen. A játék egyszerű, csak lőni kell a nyalókával dobálózó manókat.

Hitman karácsonyi megbízást kap

A Counter Stirke rajongók számára kifejezett csemege lehet a megszokott környezetben kivégezni az osonó Mikulásokat. A több pályás játék során egy perc alatt kell kivégezni a váratlanul felbukkanó ajándékgyárosokat, és mindössze öt hibalehetőségünk van. Azonban az koránt sem biztos, hogy az utolsó plazmatévéért véghezvitt harc után erre a játékra van szükségünk, ugyanis a program egyetlen nagy hátránya, hogy lassan cserél tárat, ami a szökevények levadászásakor még jobban stresszelheti a leendő mesterlövészeket.

Counter Strike: vadászat a Vörös Öregre

Szintén pihentető elfoglaltság lehet néhány jó szándékú manó segítségével elhajítani a Télapót egy katapulttal. A feladat egyszerű, minél messzebbre reptetni az öreget, a játék kezelése sem bonyolult, első egérkattintásra megindul a katapult, a második, hosszabb kattintásra pedig kilőjük a Mikulást. Sajnos ebben a szösszenetben is találhatunk egy furcsa és a témához nem igazán illő dolgot, a reptetés ugyanis jódlizenére zajlik, és ettől hosszú távon biztosan begolyózunk, szóval csak módjával.

Itt repül a télapó!