Az angol királynő koronáját idéző harmincöt karátos gyémántfejdísszel együtt árusítanak egy luxusjátékot a japán Takashimaya áruházban. A cicomás plüssmedve ára 1,6 millió dollárt. Vetélytársa is akad viszont a méregdrága lila medvének, méghozzá a legendás Karl Lagerfeld mackójának személyében. Versenybe száll a klasszikus plüssmackó is. Szavazzon, melyiket vinné karácsonyra!

Miközben világszerte érezhető a gazdasági válság, a japán Takashimaya áruházlánc egy nagyvonalú karácsonyi ajándékkal kedveskedik az igen szűk körű vásárlóinak: egy több mint 1.6 millió dolláros (331 millió forintos) plüssmedvével. A sznobériának és az emberi hülyeségnek nem ismertek a határai.

Gyémántos medve

Hogy miért kerül 330 millió forintba egy lila maci? A fejére erősített korona miatt, amelyik nem véletlenül tűnhet ismerősnek az olvasó számára. Az angol királynőnek is ilyen van, csak Őfelségének négyszer ekkora kivitelben. A játékra tervezett koronaékszert 1754 darab, összesen 35 karátnyi gyémánt díszíti. A felékszerezett medvét a Takashimaya tokiói áruházában lehet megvásárolni, az idei ősz és tél egyik divatszínében, lilában.

Idén tehát a korona a menő a japán medvedivatban, tavaly viszont egy gyémánt nyakéket kapott a mackó és egy hozzá passzoló méretben elkészített és természetesen gyémántokkal roskadásig teleaggatott karácsonyfát, a kettő összértéke 1,8 millió dollár (372 millió forint) volt. A 2006-os évet pedig az áruházlánc egy 20,06 millió japán jen (44.7 millió forint) értékű medvével búcsúztatta, amelyiknek a fejét a változatosság kedvéért egy gyémántokkal ékített tiara díszítette. Ha tetszik Önnek a gyémánt, a korona, a lila szín vagy ennek a háromnak az itt látható ötvözete, szavazzon a japán luxusmedvére!

A Lagerfeld medve

A Takashimaya medvéje mellett szinte eltörpül az idei ősz egyik slágerdarabja a tengerentúlról, legalábbis ár tekintetében. Az önimádattól megittasult, legendás divattervező, Karl Lagerfeld nemrég egy Steiff játékmackóban metamorfizált. A fekete zakóval, KL logós övvel, magasított gallérú inggel, lakkfarmerrel és koromfekete napszemüveggel felszerelt medve a megszólalásig hasonlít az atyjára. Áruk lila társaikénak a töredéke, csupán 1500 dollár (310 ezer forint), ez négy nullával kevesebb, mint a japán giccsmackóké, de így is botrányosan sok. Az ötletet viszont jónak tartottuk, Tejben-vajban blogunk szerzőinek kedvence a Lagerfeld medve.

A jó öreg plüssmedve

Ez a meglehetősen kiélezett piaci helyzet különösen érzékenyen érinti minden idők egyik legkedveltebb játékállatát, a plüssmacit. Harmincöt karátos korona, gyémántnyakék, luxuskarácsonyfa és divatdiktátor apa hiányában a jó öreg mackónak egyetlen titkos fegyvere maradt: az évek során rojtosra nyűtt bundája és az ölelgetéstől és más fizikai behatásoktól deformálódott, borzas feje. Szívből drukkolunk neki, hogy a luxusmedvék térhódítása mellett se veszítsen népszerűségéből. Ha gyémántkoronás medveasszonynál szívesebben birtokolna egy szívós, igénytelenebb játékot, szavazzon!